Rămâi conectat

Actualitate

România a absorbit aproximativ 5,8 miliarde de euro din fonduri europene și se clasează pe locul 18 în UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit ministrului Rovana Plumb, România a absorbit fonduri europene în valoare de aproximativ 5,8 miliarde de euro până în prezent, adică 19% din totalul alocat. Astfel, țara noastră se situează pe locul 18 în UE, la egalitate cu Bulgaria, Ungaria și Belgia, care au atras și ele circa 19% din totalul fondurilor alocate.

”România acum se încadrează în media europeană, care este de de 20%, iar rata de absorbție pe politica de coeziune, cu toate fondurile europene incluse aici, atinge puțin peste 19%. Împreună vom lucra pentru a depăși în cel mai scurt timp media europeană. Efectiv în țară, până în momentul de față, au intrat 5,8 miliarde de euro”, a spus Plumb.

Liniile de finanțare deschise până acum sunt în valoare de 24,3 miliarde de euro, față de 15,9 miliarde de euro la 30 iunie 2017. ”Ceea ce indică și subliniază dinamica introdusă în sistemul de gestiune și atragere a fondurilor UE”, a arătat ministrul.

Contractele de finanțare semnate sunt în valoare de 13,1 miliarde de euro la 20 iulie 2018, față de 2,5 miliarde de euro în urmă cu un an.

Totodată, plățile efectuate către beneficiari au ajuns la 2,4 miliarde de euro, față de 380 de milioane de euro la mijlocul anului trecut.

Comparativ cu România, care a absorbit 19% din totalul fondurilor alocate, țările europene care stau cel mai bine sunt Finlanda (44%), Austria (37%), Luxemburg (36%) și Irlanda (36%).

La polul opus, statele cu cea mai slabă absorbție din total sunt Malta (12%), Italia (13%), Croația (13%) și Spania (14%).

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea