Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Roberta Anastase înlocuită cu Valeriu Zgonea, la șefia Camerei Deputaţilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu 160 de voturi „pentru” şi doar un vot „împotrivă”, Roberta Anastase a fost revocată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în această seară. Noul președinte este Valeriu Zgonea care a obținut 161 de voturi „pentru”. Deputaţii UDMR au fost prezenţi, dar nu au votat.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, în unanimitate (USL + UNPR), pentru revocare după ce USL a venit cu un raport în care Roberta Anastase este acuzată că a încălcat regulamentul Camerei în şedinţele plenului reunit din 20 şi 27 septembrie 2011, când s-a dat votul pentru numirea unor consilieri la Curtea de Conturi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Roberta Anastase a declarat că va ataca decizia la Curtea Constituțională. ”Iată că ceea ce era de aşteptat să se întâmple s-a întâmplat, în sensul în care în şedinţa Camerei Deputaţilor s-a propus şi acceptat de către plen revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Această intervenţie a mea nu este o intervenţie în apărarea persoanei Roberta Anastase, ci în apărarea instituţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus deputatul PDL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai – Ziua Mondială a Râsului

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai – Ziua Mondială a Râsului Ziua mondială a râsului se celebrează, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2020, această zi este marcată la 3 mai. Ziua mondială a râsului este iniţiativa indianului Madan Kataria, fondatorul mişcării ”Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind şi autorul cărţii ”Laugh For No […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea