Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultatele finale la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Recorectarea lucrărilor a adus încă două note de 10 la matematică, în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După rezolvarea contestațiilor de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, alți doi absolvenți de gimnaziu au obținut note de 10 la matematică. Este vorba despre Ciubăncan Adina Maria de la Colegiul ”Tehnic” Apulum din Alba Iulia a cărei notă inițială a fost 9,80 și Dulău Iulia Cristina de la Colegiul Național I. M. Clain din Blaj a cărei notă a crescut cu 25 de sutimi.

Soluționarea contestaților face ca numărul elevilor din Alba cu note de 10 să crească de la 56, la 58, dar nu același lucru se întâmplă și la limba română, unde cu 10, în 2014, rămâne doar un singur candidat din județ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În Alba niciun elev nu a avut media 10, iar cea mai mare medie a fost obținută de patru elevi, 9,95. (9,90 la română și 10 la matematică)

Din cele 265 de contestații depuse la limba română, 31 s-au modificat, dintre care 30 au crescut și doar una a scăzut. La matematică, din cele 65 de contestații depuse doar 10 s-au modificat, 9 au crescut și una a scăzut. Cea mai mare scădere a notei a fost de 0,7 puncte, iar cea mai mare creștere de 1,1 puncte la limba română. În urma contestațiilor, 74,4% dintre elevii examinați din Alba au media peste 5.00, conform inspectorului școlar Dan Cherecheș.

Evaluarea Națională 2014 a fost susținută de 2.909 absolvenți din Alba. Rezultatele la Evaluarea Națională din acest an au fost mai mici decât anul trecut, atât în Alba cât și la nivel național.

Examenul de Evaluare Naţională nu poate fi picat deoarece învăţământul obligatoriu este de 10 clase, nu de opt, însă repartizarea la liceu se va face în funcţie de notele luate.

Prima etapă de admitere la liceu are loc în perioada 4-25 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea