Rămâi conectat

Ştirea zilei

REZULTATE Bacalaureat 2023: S-au afișat NOTELE INIȚIALE, înainte de contestații, pe edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

REZULTATE Bacalaureat 2023: S-au afișat NOTELE INIȚIALE, înainte de contestații, pe edu.ro

Cu sufletul la gură și emoții intense, absolvenții de liceu care au susținut examenul național de Bacalaureat în acest an și-au aflat rezultatele inițiale astăzi, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE PE ȚARĂ LA BACALAUREATUL 2023
CLICK AICI PENTRU REZULTATELE PE ALBA LA BACALAUREATUL 2023

Perioada de desfășurare a probelor scrise de la BAC 2023 a fost între 26 iunie și 29 iunie, respectându-se astfel calendarul oficial stabilit de Ministerul Educației. După aceste zile de emoție și efort susținut, candidații și-au pus speranțele în evaluarea obiectivă a lucrărilor lor.

Citește și: Când se afișează rezultatele la BACALAUREAT 2023

Conform datelor oficiale, numărul total al candidaților înscriși pentru Bacalaureatul din acest an a fost de peste 130.500, însă se remarcă faptul că peste 32.000 de tineri care ar fi trebuit să fie în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris pentru examen.

Citește și: Cum se calculează media finală la Bacalaureat 2023: Ce se întâmplă dacă un elev obține 5,99

Pentru candidații care doresc să conteste notele inițiale, Ministerul Educației a pus la dispoziție un mecanism de contestații, fie prin depunerea fizică la centrele de examen, fie prin transmiterea electronică a contestațiilor. Procedura este strâns reglementată, iar candidații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin care confirmă că sunt conștienți că nota rezultată în urma contestației poate suferi modificări, fie în sensul creșterii, fie în sensul scăderii.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Pentru a depune contestația online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, care, de regulă, este afișată la avizierul școlii în care s-au desfășurat probele. În cazul în care nu găsesc la școală nicio adresă de e-mail dedicată pentru contestații, aceștia sunt îndrumați să contacteze telefonic centrul de examen pentru a obține informațiile necesare.

Etapa contestațiilor reprezintă o oportunitate pentru candidați de a solicita o reevaluare a lucrărilor lor, având în vedere că există uneori subiectivitate în procesul de corectare. Este un moment de răbdare și speranță pentru candidații care cred că merită o notă mai bună dec


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea