Rămâi conectat

Sport

Revenire, după 8 ani, în “orașul atleților”: unirista Mihaela Acatrinei, la primul Campionat Mondial pentru seniori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru unirista Mihaela Acatrinei includerea în lotul României pentru Campionatul Mondial de Atletism Seniori, prevăzut în USA, în perioada 15-24 iulie, reprezintă o premieră, dar în același timp o revenire, după 8 ani, la Eugene/Oregon.

În 2014, mărșăluitoarea albaiuliană s-a clasat pe locul al 15-lea, în proba de 10.000 de metri, cu record personal, la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori, competiție disputată în “orașul atleților”. Pentru albaiulianca în vârstă de 27 de ani, specializată în proba “scurtă”, aceea de 20 kilometri, competiția din USA este a doua din careiră abordată pe 35 kilometri, precedenta fiind în Slovacia, la Dudince, în 23 aprilie, la Grand Prix-ul care a coincis cu campionatele naționale ale României (vicecampioană națională, cu timpul 3:08.38, pe prima poziție – Ana Rodean).

Proba de 35 kilometri marș, în care vor lua startul Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (ambele CS Unirea Alba Iulia), este programată vineri, 22 iulie, la ora locală 6.15 (10 ore mai târziu în țară).

Cum se spune, urmează o revenire la «locul faptei». Îmi propun să merg bine, să termin cursa. Este cu totul și cu totul altceva la 35 kilometri. Ai nevoie de multă răbdare și stăpânire”, a declarat Acatrinei, desemnată în 2020 sportivul anului în Alba la secțiunea sporturi olimpice.

Un an 2022 extrem de încărcat a însemnat 5 concursuri până în prezent! Două campionate naționale (Timișoara – februarie, Craiova – iunie), la care se adaugă competițiile internaționale majore: Campionatul Mondial de marș pe echipe (Oman, în martie), Balcaniada de la Atena (aprilie) și Campionatul Naționale de 35 kilometri, din Slovacia.

Prima parte a anului înseamnă 6 luni istovitoare. Este foarte greu cu refacerea după o probă de marș. Practic se vor strânge peste 200 de kilometri doar din competiții”, a mai spus Mihaela Acatrinei.

Asta, întrucât, după Mondialele din USA urmează, în august, o altă întrecere de anvergură, Campionatul European de Seniori, între 15 și 21 august, la Munchen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea