Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Reuniune privind identificarea din timp a adăposturilor temporare pentru persoanele nevoiașe în sezonul de iarnă, la Instituția Prefectului – Județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul județului Alba, domnul Dănuț – Emil Hălălai s-a întâlnit în cursul zilei de azi, joi, 09 noiembrie a.c. cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Unirea”, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției locale, Primăriei municipiului Alba Iulia, Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță, Asociației Ortodoxe Filantropia pentru a analiza măsurile care trebuie întreprinse pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă și identificarea spațiilor temporare de cazare pentru oamenii nevoiași în sezonul rece.

Conform Legii asistenței sociale nr. 292/2011, art.58 pentru persoanele care trăiesc în stradă, autoritățile administrației publice locale au obligația de a organiza adăposturi de urgență pe timp de iarnă.

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a precizat faptul că va trimite primăriilor din județ o adresă prin care va solicita comunicarea de urgență către Instituția Prefectului a unei situații  privind spațiile de cazare de pe raza unităților administrativ – teritoriale, numărul de paturi disponibile, etc și numărul persoanelor care figurează în evidențe ca persoane nevoiașe, bolnave, abandonate, care nu au cine să-i îngrijească, etc.

În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței s-a hotărât de comun acord ca în zilele cu temperaturi scăzute persoanele bolnave să fie preluate de către Spitalul județean, copiii și persoanele cu handicap de către  Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială, iar persoanele nevoiașe la așezământul social din gară aparținând Asociației Ortodoxe Filantropia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea