Ziarul Unirea

Reţinut în flagrant pentru şantaj. L-a ameninţat cu moartea pe agentul unei firme de pază cerându-i jumătate din salariu

Un bărbat din Ciugud, judeţul Alba a prins în flagrant miercuri, 21 martie, de către poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul mascaţilor SIR şi ai agenţilor SOS Alba, în timp ce primea de la victimă suma de 200 de lei, bancnotele fiind marcate cu menţiunea „ŞANTAJ”. 

ELIT

Oamenii legii fuseseră sesizaţi cu o zi în urmă, de către un bărbat de 41 de ani, din Cugir, care susţine că în cursul lunii martie, a primit mai multe apeluri telefonice de la M.O., de 28 de ani, din Ciugud, care l-a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea în cazul în care nu îi va da o sumă de bani.

Din cercetările efectuate de poliţişti reiese că victima se cunoştea cu suspectul, între ei intervenind neînţelegeri legate de o pretinsă datorie a victimei către acesta. Povestea acestei datorii este însă mai neobişnuită. Cugireanul care este angajatul unei societăţi de pază şi protecţie a fost ajutat, potrivit lui M.O., la mai multe intervenţii, în cadrul activităţii sale ca agent de pază, suspectul având promisiuni că şi el va primi un post la societatea respectivă.

După ce M.O. şi-a dat seama că nu va fi angajat aşa cum credea, i-a solicitat fostului amic, agentul de pază, ameninţându-l chiar cu moartea, jumătate din salariul său, bani ce i s-ar fi cuvenit pentru sprijinul ce i l-ar fi acordat cugireanului în îndeplinirea obligaţiilor profesionale.

Flagrantul poliţiştilor a fost realizat în colaborare cu reclamantul, pe raza oraşului Cugir. Chemat să primească banii M.O. a fost surprins în timp ce primea de la victimă suma de 200 de lei, marcaţi cu „ŞANTAJ”.

M.I. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi, 22 martie acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de şantaj.

foto: arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136