Rămâi conectat

Actualitate

Reţeta zilei: Gazpacho andaluz

Alexandra Mates

Publicat

în

Emblemă a Andaluziei – cea mai mare şi mai sudică regiune a Spaniei – gazpacho este o supă rece, de legume, menită să stingă arşiţa verilor încinse de vânturile africane. Compoziţia şi gustul său, lipsa oricărui tratament termic, fac din gazpacho o salată lichidă recomandabilă în orice cură de slăbire.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

250 grame castraveţi verzi
250 grame ardei gras
200 grame ceapă
1 kilogram roşii bine coapte
2 căţei de usturoi
150 grame pâine albă uscată
2 linguri pastă de tomate
2 linguri de oţet din vin alb
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper alb

Preparare:

Pâinea se taie felii şi se pune la înmuiat în apă rece. Legumele se spală şi se curăţă de coajă.
Din fiecare sort se opresc deoparte una-două felii de legume, tăiate cubuleţe mici, împreună cu una-două linguriţe de ceapă tăiată fin.
Legumele rămase se taie cuburi şi se amestecă cu pâinea înmuiată şi scursă de apă. Se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuţit. Piureul rezultat se amestecă bine cu pasta de tomate, usturoiul pisat, uleiul şi oţetul.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper măcinat şi se lasă la rece în frigider pentru minim o jumătate de oră.

Gazpacho se serveşte rece, cu crutoane de pâine, cu cubuleţele de legume păstrate alături şi, opţional, cu câteva cubuleţe de jambon.

Sursa: cevabun.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

TVA rămâne la nivelul de 11% pentru HORECA: Guvernul a decis să păstreze cota redusă (surse)

Ioana Oprean

Publicat

în

TVA rămâne la nivelul de 11% pentru HORECA: Guvernul a decis să păstreze cota redusă (surse) Sectorul HoReCa primește o gură de aer, după ce Guvernul ar fi decis să păstreze TVA-ul la nivelul de 11%. Potrivit unor surse guvernamentale, cota redusă de TVA aplicată hotelurilor, restaurantelor și serviciilor de catering va fi menținută la […]

Citește mai mult

Actualitate

CFR Călători suplimentează cu vagoane trenurile, în perioada sărbătorilor de iarnă: ,,Traficul de pasageri va fi monitorizat permanent”

Bogdan Ilea

Publicat

în

CFR Călători suplimentează cu vagoane trenurile, în perioada sărbătorilor de iarnă: ,,Traficul de pasageri va fi monitorizat permanent” CFR Călători își mărește capacitatea de transport în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a face față traficului intens de pasageri. Trenurile de pe rutele cele mai solicitate vor fi suplimentate cu vagoane.  CFR Călători anunță că, în […]

Citește mai mult

Actualitate

Vremea de Crăciun 2025 și Anul Nou 2026: Prognoza METEO pentru lunile decembrie și ianuarie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Anul Nou 2026: Prognoza METEO pentru luna decembrie 2025 și ianuarie 2026 Vremea în săptămâna care include Crăciunul 22.12.2025 – 29.12.2025 Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice, dar şi mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea