Rămâi conectat

Actualitate

Reţeta zilei: Gazpacho andaluz

Alexandra Mates

Publicat

în

Emblemă a Andaluziei – cea mai mare şi mai sudică regiune a Spaniei – gazpacho este o supă rece, de legume, menită să stingă arşiţa verilor încinse de vânturile africane. Compoziţia şi gustul său, lipsa oricărui tratament termic, fac din gazpacho o salată lichidă recomandabilă în orice cură de slăbire.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

250 grame castraveţi verzi
250 grame ardei gras
200 grame ceapă
1 kilogram roşii bine coapte
2 căţei de usturoi
150 grame pâine albă uscată
2 linguri pastă de tomate
2 linguri de oţet din vin alb
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper alb

Preparare:

Pâinea se taie felii şi se pune la înmuiat în apă rece. Legumele se spală şi se curăţă de coajă.
Din fiecare sort se opresc deoparte una-două felii de legume, tăiate cubuleţe mici, împreună cu una-două linguriţe de ceapă tăiată fin.
Legumele rămase se taie cuburi şi se amestecă cu pâinea înmuiată şi scursă de apă. Se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuţit. Piureul rezultat se amestecă bine cu pasta de tomate, usturoiul pisat, uleiul şi oţetul.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper măcinat şi se lasă la rece în frigider pentru minim o jumătate de oră.

Gazpacho se serveşte rece, cu crutoane de pâine, cu cubuleţele de legume păstrate alături şi, opţional, cu câteva cubuleţe de jambon.

Sursa: cevabun.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri

Mădălina Opriș

Publicat

în

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]

Citește mai mult

Actualitate

Carduri educaționale 2026: Cardurile educaționale pentru elevi, alimentate cu 500 de lei. Până când trebuie să intre banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Carduri educaționale 2026: Cardurile educaționale pentru elevi, alimentate cu 500 de lei. Până când trebuie să intre banii Dragoș Pâslaru, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că urmează să fie alimentate cardurile educaționale nou emise, cu suma de 500 de lei, până astăzi, vineri 19 decembrie.  În luna ianuarie vor fi emise și încărcate […]

Citește mai mult

Actualitate

Polițiștii locali vor putea purta BodyCam și alte dispozitive de înregistrare: Vor avea obligația să informeze persoanele vizate că acestea sunt filmate

Ioana Oprean

Publicat

în

Polițiștii locali vor putea purta BodyCam și alte dispozitive de înregistrare: Vor avea obligația să informeze persoanele vizate că acestea sunt filmate Polițiștii locali pot folosi mijloace de înregistrare foto – audio – video, prevede un proiect de lege adoptat decizional, miercuri, 16 decembrie 2025, de Camera Deputaților. Legea merge la promulgare. Inițiativa legislativă a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea