Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 25 martie: Piftie de cocoș cu vin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Auzit-ați auzit în călătoriile voastre gurmande prin lume de cocoșul cu vin? O să vă grăbiți să-mi răspundeți că „da”, amintindu-vă de rețeta franțuzească de „coq au vin”… Și totuși, într-un sat rătăcit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, după legendă, s-au găsit mai demult odoarele „Cloștii cu puii de aur”, într-o strachină purtând culorile pământului ars – și-ale frunzei de vie arse de toamnă – mi-a fost adus dinainte un altfel de „cocoș cu vin”.

cocosDe fapt, fiindcă țin la adevăr, trebuie să spun că gazda a pus pe masă „piftie de cocoș cu vin” și-alături, o străchinuță cu hrean în oțet, o bucată zdravănă de mămăligă și… o ulcică plină până în buză cu un merlot rubiniu.

Ai trebuință de: un cocoș de 2-2,5 kg, 400 g rasol de vițel, un genunchi de vițel, 3 litri de apă, 500 ml vin roșu (bun), 5 ouă, 2 cepe (de Buzău), 4-5 morcovi tineri, o căpățână de usturoi, pătrunjel verde, sare. Pentru garnitură: salată de hrean.

Citește rețeta pe ANTENA SATELOR.

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea