Rețeta zilei de miercuri, 25 martie: Piftie de cocoș cu vin
Auzit-ați auzit în călătoriile voastre gurmande prin lume de cocoșul cu vin? O să vă grăbiți să-mi răspundeți că „da”, amintindu-vă de rețeta franțuzească de „coq au vin”… Și totuși, într-un sat rătăcit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, după legendă, s-au găsit mai demult odoarele „Cloștii cu puii de aur”, într-o strachină purtând culorile pământului ars – și-ale frunzei de vie arse de toamnă – mi-a fost adus dinainte un altfel de „cocoș cu vin”.
De fapt, fiindcă țin la adevăr, trebuie să spun că gazda a pus pe masă „piftie de cocoș cu vin” și-alături, o străchinuță cu hrean în oțet, o bucată zdravănă de mămăligă și… o ulcică plină până în buză cu un merlot rubiniu.
Ai trebuință de: un cocoș de 2-2,5 kg, 400 g rasol de vițel, un genunchi de vițel, 3 litri de apă, 500 ml vin roșu (bun), 5 ouă, 2 cepe (de Buzău), 4-5 morcovi tineri, o căpățână de usturoi, pătrunjel verde, sare. Pentru garnitură: salată de hrean.
Citește rețeta pe ANTENA SATELOR.
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]