Rețeta zilei de miercuri, 20 mai: Pâine cu dovlecei și verdeață
Făină, apă, sare şi un grăunțe de drojdie… patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa şi focul. Noi, românii, privim pâinea ca pe o fiinţă vie, fiind chiar întruchiparea lui Dumnezeu. De aceea era aşezată la loc de cinste pe masă, învelită într-un ştergar alb şi curat, lângă icoană.
Dar cum reînnoim o rețetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potențialul nutritiv, ca în această rețetă de Pâine cu dovlecei şi verdeaţă:
Ai trebuință de: doi dovlecei, 50 g stafide, două linguri cu oregano verde sau de cimbru verde, 600 g făină, 100 ml apă, 200 ml lapte dulce, 25 g drojdie, o linguriţă cu zahăr tos, 100 ml ulei de măsline, 70 g brânză tare, sare, piper.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni
Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]