Rețeta zilei de luni, 26 octombrie: Mâncare de varză dulce cu carne de porc
Azi vreau să vă dau și niscaiva sfaturi… bătrânești, de trebuință în bucătărie mai ales când te afli tânără gospodină, la început de drum.
De exemplu, cum procedezi cu carnea de măcelărie… E bine să știm că dacă nu o pregătim în aceeași zi, se recomandă să o curățăm de pielițe și de oase și să o punem la frigider. În lipsa acestuia, bunicile și străbunicele noastre obișnuiau să înmoaie o pânză curată în oțet, să o stoarcă bine și apoi să învelească bucățile de carne în ea, dând-o la rece (în pivniță). Carnea prea bătrână (și, din această pricină, tare și greu de fiert) se va unge cu o pană înmuiată în oțet și astfel va fi mult mai moale după
fierbere.
Ei, și dacă am lămurit acestea, să trecem și la rețetă. O mâncărică de varză cu carne de porc, pregătită cu dichis, ca-n secuime, la Odorhei…
Ai trebuință, deci, de o jumătate de kilogram de carne de porc (și cu ceva grăsime), tăiată în cuburi mai mari. Mai ai nevoie de două linguri de untură (sau patru linguri de untdelemn), o ceapă mare, paprica dulce (după gust), sare, piper și-o cană mare de smântână. Să nu uiți de verdețuri: mărar și cimbru. Ca să se lege sosurile toate, o lingură de făină de grâu se va cere. Și-un pic de bulion de roșii. Cât despre varză, ingredientul ce-nsoțește carnea, alege una, potrivit de mare.
Citește rețeta și află secretele ei pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]