Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de luni, 10 august: Salată de castraveți (ca la Madona Dudu)

Ziarul Unirea

Publicat

în

O invoc aici pe Madona Dudu fiindcă… e zi de post. Și dacă sunteți în trecere prin Craiova, puteți trece pe la biserica purtând acest nume, să vă-nchinați pentru prosperitatea celor dragi.

Ca o paranteză – acum, în postul Sfintei Marii, al Madonei, cu alte cuvinte – să zicem în câteva cuvinte și povestea Madonei-din-dud, icoana care, descoperită în acest copac bătrân din Craiova, nu se lăsa așezată într-o sfântă biserică, fugind peste noapte să-și afle adăpost între ramurile… dudului. Până la urmă, craiovenii i-au făcut icoanei biserică chiar acolo, lângă agud.

Ei, dar asta e partea poveștii care ne interesează mai puțin la ceasul acesta. Mai important e că pe lângă biserică, acum un veac, în tipografia lui Macavei, se publica o carte de bucate. Cea a Ecaterinei Comșa. Și-n această carte aflai eu rețeta (de post) de salată de castraveți văratici.

Cum se pregătește? Iată ce zice autoarea:

„Curățăm de coajă 5-6 castraveți și-i lăsăm să stea în apă rece, cam o juma’ de ceas: după aceasta, scoși din apă, îi tăiem cât se poate de subțiri sau mai bine cu mașina de tăiat, și-i sărăm, acoperindu-i cu o farfurie să mai stea o juma’ de ceas, apoi …

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Frații Faur din Roșia Montană, magnații care exploatau aurul din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Frații Faur din Roșia Montană, magnații care exploatau aurul din Apuseni Pământul Roșiei Montane, cea mai veche localitate minieră din țară, a fost cutreierat de mai bine de două milenii de localnici, dar și de aventurieri veniți de la mii de kilometri distanță, în căutarea aurului, dornici de îmbogățire peste noapte. Scoaterea minereului aurifer din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea