Rămâi conectat

Curier Județean

Reprezentanţa Comisiei Europene la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 3 octombrie, în amfiteatrul Colegiului Economic „Dionisie Pop Martian” Alba Iulia a avut loc o sesiune de informare a Reprezentanţei Comisiei Europene în România cu tema „ Europa Casa Noastră”.

 „Europa, Casa Noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania va fi implementată în numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, de către Chelgate Public Affairs & Public Relations.

În cadrul sesiunii a avut loc şi o prezentare a Centrului Europe Direct Alba Iulia, susţinută de reprezentantul centrului, Tudor Drâmbărean. La eveniment au participat peste 40 de elevi din cadrul Colegiului, interesaţi de cetăţenia europeană, drepturile şi obligaţiile cetăţenilor, istoricul şi politicile Uniunii Europene.

Scopul evenimentului a fost de a  informa tinerii elevi despre proiectul Lider European  care are rolul de a forma abilităţile elevilor de leadership şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi subiectele europene. La acest proiect pot concura toţi elevii din ciclul liceal din România iar marele premiu este de 500 de euro pentru elevi şi o excursie la Bruxelles pentru profesorul coordonator. Mai multe detalii despre înscriere se găsesc pe site-ul europacasanoastra.ro.

  La eveniment a luat parte şi directorul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, prof. Anca Dan, care şi-a exprimat intenţia de a promova şi susţine activităţile acestui proiect, considerându-le importante pentru formarea profesională şi personală a elevilor şi implicarea lor în activităţi extraşcolare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea