Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Reparațiile auto pentru mașinile mai vechi de 15 ani vor fi INTERZISE: UE pregătește noi măsuri pentru deținătorii de „rable”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reparațiile auto pentru mașinile mai vechi de 15 ani vor fi INTERZISE: UE pregătește noi măsuri pentru deținătorii de „rable”

Statul român pregătește o lovitură dură pentru proprietarii de „rable”. O nouă lege se pregătește să intre în vigoare în România, vizând proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani.

Programul „Green Deal” al Uniunii Europene își propune să reducă emisiile de carbon, iar una dintre măsurile-cheie este eliminarea treptată a autovehiculelor cu motoare cu ardere internă, recunoscute ca fiind printre cele mai poluante.

Această măsură va deveni obligatorie pe întreg teritoriul țării. Potrivit noilor prevederi, mașinile cu o vechime de peste 15 ani vor primi interzis la reparații.

Viitorul regulament, care așteaptă aprobarea Parlamentului European și a Consiliului, introduce noțiunea de „vehicul rezidual”. La acest moment, se discută ca vehiculele reziduale să fie cele mai vechi de 15 ani.

Vehiculele reziduale care prezintă defecțiuni la componente majore, cum ar fi motorul, transmisia, frânele sau direcția, și care sunt considerate vechi (potențial în jur de 15 ani), vor intra în această categorie. Odată etichetate ca fiind reziduale, aceste vehicule nu vor putea fi supuse unor reparații semnificative și vor fi probabil casate.

Ce este ”Fit for 55”

Programul ambițios al UE „Fit for 55” urmărește să elimine emisiile directe din transporturi până în 2050, cu obiective intermediare care includ o reducere de 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990.

Un pas important în această direcție este interzicerea în 2035 a mașinilor noi cu motoare cu combustie, cu excepția vehiculelor care funcționează cu potențiali combustibili sintetici. Cu toate acestea, realitatea prezintă provocări, întrucât adoptarea vehiculelor cu emisii reduse sau zero în UE rămâne în urma așteptărilor, variind semnificativ de la un stat membru la altul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea