Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Remus Pricopie sprijină măsura de plafonare a decontării navetelor şi cere verificarea firmelor care percep tarife mari

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elevi-navetaMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat că sprijină măsura propusă de Ministerul de Finanţe prin care sunt introduse plafoane pentru intervale de distanţă în cazul transportatorilor şcolari, deşi Consiliul Naţional al Elevilor a trimis un comunicat prin care a spus că această măsură dezavantajează unii elevi. Totodată ministrul a cerut verificarea firmelor de transport care percep tarife foarte mari pentru naveta elevilor. Acesta a mai spus că reglementarea care plafonează sumele decontate pentru transport va fi pe agenda de săptămâna viitoare a Guvernului.

„Noi credem că acest articol şi prevedere sunt binevenite, dar în absenţa unor limitări am ajuns în situaţia în care în aproximativ 18 luni preţurile au crescut de zece ori. În urmă cu aproximativ o lună jumate am centralizat datele la nivelul fiecărui judeţe, pe intervale de kilometri şi pe fiecare judeţ în parte. Am ajuns să constatăm că pentru zece kilometri preţul unui abonament variază de la 25 de lei la 326 de lei. La 15 kilometri avem situaţii unde abonamentul costă 32 de lei, dar şi situaţii unde costă 406 lei. Am constatat că sunt judeţe unde anumite firme practic controlează aproape tot, şi nu în situaţia celor cu abonamente mici, ci în cele cu abonamente mari”, a mai spus Remus Pricopie, conform Mediafax.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea