Rămâi conectat

Actualitate

Reguli noi pentru producătorii de țigări: dispare tutunul cu arome iar pachetele vor fi standardizate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plenul Senatului a adoptat în şedinţa de luni, cu 76 de voturi pentru, 27 de voturi împotrivă şi 11 abţineri, Proiectul de Hotărâre cu privire la Propunerea de Directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind apropierea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea, prezentarea şi vânzarea tutunului şi a produselor aferente, după cum informează Agerpres.

Este vorba despre directiva Uniunii Europene prin care este interzisă comercializarea produselor din tutun cu arome specifice şi prin care se impune standardizarea completă a ambalajelor, precum şi plasarea avertismentelor vizuale pe ambele feţe ale pachetului de ţigări.
C

omisia pentru sănătate, care a analizat directiva europeană în calitate de comisie raportoare, a întocmit un raport de admitere considerând că propunerea respectă principiul subsidiarităţii, având în vedere că „obiectivele sale nu pot fi îndeplinite în mod satisfăcător de statele membre, putând fi mai bine realizate la nivelul Uniunii Europene”.

De asemenea, membrii Comisiei au considerat, printr-un amendament aprobat, că este necesar să se analizeze, la nivel european, posibilitatea acordării de măsuri compensatorii părţilor afectate de această directivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea