Rămâi conectat

Ştirea zilei

Regina Ana a României a împlinit 90 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 18 septembrie, Majestatea Sa Regina Ana împlineşte 90 de ani de viaţă, iar cu acest prilej Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) vă dăruieşte o broşură pentru a cunoaşte mai multe despre Regina României şi pentru a aduce un gând bun Reginei.

Membrii şi simpatizanţi ai ANRM se vor întâlni în mai multe oraşe din ţară şi se vor bucura împreună cu cetăţenii de această zi, vor oferi cetăţenilor pliante prilejuite de acest eveniment. Manifestările vor cuprinde evenimente culturale în cadrul cărora  cetăţenii au ocazia să cunoască trecutul şi prezentul României. La Alba Iulia, membrii ANRM vor împărţi broşuri în faţă la Cinema Dacia, începând cu ora 16.00.

„La 18 septembrie 1923, în al XVI-lea arondisment al Parisului, s-a născut prinţesa Anne de Bourbon-Parma, devenită, prin căsătoria în exil cu Regele Mihai, la 10 iunie 1948, Regina Ana a României.

Descendentă a două mari Case Regale europene, cea de Bourbon-Parma după tată şi cea d/Orleans după bunica maternă, prinţesa Anne de Bourbon-Parma a copilărit în Franţa. După izbucnirea războiului, în 1939, la şaisprezece ani, a plecat împreună cu familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii.

La New York a studiat pictura şi, pentru a-şi câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare într-un magazin. La nouăsprezece ani s-a înrolat voluntar în armata franceză. A fost împreună cu regimentul ei în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania până la sfârşitul războiului.

A primit medalia Crucea de război a Franţei. “Câţiva ani mai târziu, povesteşte Regina Ana, viaţa m-a tras de mânecă şi mi-a spus că ţara mea nu este cea pentru care m-am dus la război, ci alta, mai la est, în aceeaşi Europă, tot o ţară latină, tot o civilizaţie străveche, tot un popor glorios, dar care se numea România. Nu am putut să mă bucur prea mult de această nouă identitate care mi se oferea, pentru că România anului 1948, a fost foarte fermă cu mine, închizându-mi uşa cu brutalitate. Am purtat însă toată viaţa cu mândrie numele acestei ţări închise şi am aşteptat ca porţile ei mari şi frumoase să se deschidă. Ştiam că nu numai noi aşteptam deschiderea acestor porţi, ci 23 de milioane de oameni…”

Împreună cu Regele Mihai, Regina Ana a clădit, în exilul de 50 de ani, Familia Regală a României. A apărat cu devotament de oştean călit în bătălii, străvechile temelii şi noile vlăstare ale Casei Regale Române, sădind continuu iubire, credinţă, frumuseţe… “Sper ca generaţiile pe care noi le-am crescut să continue opera începută de Rege şi de înaintaşii lui. Toţi copiii noştri aparţin acestei ţări. Sper ca urmaşii să aibă forţa si inspiraţia să se identifice cu sufletul Ţării. Înţelegeţi de ce îmi place să merg în satele noastre? Fiindcă acolo găseşte sufletul ţării. Eu una l-am găsit.”

Regina Ana împlineşte 90 de ani. Nici o soţie de rege, de domnitor sau de împărat nu a mai atins o asemenea longevitate. Frumuseţea este atât a numărului, cât şi a faptului că Regina Ana nu a adăugat ani vieţii, ci a dat viaţă anilor. Alături de Regele Mihai, Regina Ana este purtătoarea Coroanei Române, care a dat identitatea şi prosperitatea Regatului Român.”

 La mulţi ani, Majestatea Voastră!   ANRM Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea