Rămâi conectat

Politică Administrație

Reducere cu 50% pentru lemnele necesare încălzirii locuințelor din Apuseni, amendamentul deputatului Radu Tuhuț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Radu Marcel Tuhuț continuă demersurile de sprijinire a persoanelor din Munții Apuseni și solicită reducere pentru lemnele de foc necesare încălzirii locuințelor. În Apuseni nu este introdus gazul metan, iar mai multe localități de aici sunt incluse în Zona Montană Defavorizată.

”Am formulat mai multe amendamente asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării”.

Unul dintre acestea vizează sprijinirea persoanelor care locuiesc în Munții Apuseni și sună în felul următor: Orice persoane care domiciliază sau care își stabilesc domiciliul în unitățile administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul României, clasificate ca Zone Montane Defavorizate sau în zone în care nu este introdusă rețeaua de gaz metan, beneficiază de o reducere de 50% pentru 15 metri cubi de lemn de foc achiziționat pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece (perioada octombrie – aprilie).

Aceasta este cantitatea medie necesară unei familii pentru încălzirea locuinței într-un sezon rece, însă variază în funcție de mai mulți factori, între care dimensiunea locuinței și gerul iernii”, a spus deputatul PSD Alba Radu  Marcel Tuhuț.

Amendamentele vor fi depuse săptămâna viitoare cu ocazia ședinței comisiei pentru Administrație publică și amenajarea teritoriului din care face parte și deputatul de Alba.

”Voi continua demersurile pentru introducerea gazului metan în Munții Apuseni, dar până atunci este normal ca familiile care nu beneficiază de el să aibă reducere la lemnele de foc. Sper din suflet că și colegii mei parlamentari vor înțelege necesitatea acestuia și vor lăsa la o parte logica politică la care au recurs la votarea amendamentelor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2021. Atunci au fost respinse proiecte importante pentru Alba, dar care sunt susținute, în continuare, prin consilierii județeni și locali, cu ocazia aprobării bugetelor locale, în vederea realizării lor din fonduri proprii sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Îmi reafirm interesul pentru o colaborare deschisă cu toți primarii, indiferent de culoarea politică, în folosul cetățenilor pe care îi reprezentăm”, a spus deputat PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț.

Amendamentele și proiectele depuse de PSD vizează asigurarea unui trai mai bun și creșterea calității vieții, fiind depuse pentru îmbunătățirea unor domenii precum: sănătate, educație, transport, siguranță rutieră, mediu, locuire, dezvoltare urbană și rurală, sport, agrement, turism, cultură, sprijinirea mediului privat, a persoanelor vulnerabile și tinerilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea