Rămâi conectat

Ştirea zilei

RECALCULAREA FACTURILOR la gaze și energie: Ce categorie de români va beneficia. Anunțul făcut de oficialii ANRE

Ziarul Unirea

Publicat

în

RECALCULAREA FACTURILOR la gaze și energie: Ce categorie de români va beneficia. Anunțul făcut de oficialii ANRE

Conform unui anunț făcut de oficialii de la ANRE, în luna decembrie va începe recalcularea facturilor la energie și gaze pentru românii care nu au beneficiat de compensare.

Facturile la gaze și la electricitate vor fi recalculate începând cu luna decembrie acestui an, anunță ANRE. Cei vizați de această măsură sunt beneficiarii care nu au primit facturile compensate pentru că normele de aplicare au fost incluse cu întârziere în Monitorul Oficial.

Mii de consumatori s-au trezit cu facturi majorate la energie și gaze naturale și nu au beneficiat de plafonarea prețului. Pentru că normele de aplicare au fost stabilite cu întârziere, s-au apărat furnizorii. Ei nu au știut să le aplice, fie nu le-au înțeles, fie nu au mai avut timp să calculeze plafonările, conform Antena 3.

Care este anunțul pe care l-au făcut oficialii de la ANRE

ANRE spune că se va face un calcul retroactiv, astfel că următoarele facturi vor veni în ianuarie pentru decembrie și vor conține plafonarea.

În cazul Legii Compensației limita maximă la consumul de energie electrică este de 1500 de kw/h, iar la gaze naturale ajunge la 1000 de kw/h. Factura la gaze naturale va fi redusă cu un procent de cel mult 33%, iar la energie electrică va fi compensată cu 0,29 lei per kilowatt oră.

Care sunt persoanele ce beneficiază de această compensare a facturilor și în ce condiții primesc ajutorul
În cazul compensării, furnizorii vor fi cei responsabili să facă cererea de decontare, tot ei se vor ocupă de calculul compensațiilor. Iar la consumator vor ajunge facturile după ce s-au aplicat compensațiile.

Compensarea se acordă tuturor clienților care nu beneficiază de alte facilități prevăzute în legea consumatorului vulnerabil. Iar consumatorul care depășește consumul maxim într-o lună nu va mai fi compensat în luna cu pricina.

Și micro întreprinderile sau întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de aceste facilități. Termenul limită până când se pot face cererile de către furnizori este 30 iulie 2022. Compensarea se acordă pentru fiecare lună din sezonul rece, în intervalul calendaristic noiembrie 2021 — martie 2022.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății Alba Iulia va avea o nouă atracție turistică impresionantă, odată cu montarea unei inscripții 3D cu numele orașului, în dreapta porții a III-a a Cetății, deasupra restaurantului PUB 13. Inscripția, inspirată de faimosul model Hollywood, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea