Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Recalculare PENSII 2024: Când se vor primi DECIZIILE pentru pensiile recalculate?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recalculare PENSII 2024: Când se vor primi DECIZIILE pentru pensiile recalculate?

Milioane de români așteaptă cu nerăbdare mult anunțata recalculare a pensiilor. Inițial s-a spus că începând din luna mai vor veni decizii de recalculare acasă, iar din luna septembrie vor începe să primească efectiv pensiile recalculate. Cu toate acestea, deciziile cu noile pensii crescute întârzie să apară, iar pensionarii au devenit îngrijorați. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat motivele întârzierii și a oferit informații suplimentare despre procesul marii recalculării a pensiilor.

„Acest document, decizia, este un document de informare. Nu este prevazut un termen expres în lege. Noi trebuie să emitem aceste decizii tuturor pensionarilor până la data de 1 septembrie 2024 când oamenii vor primi efectiv pensiile recalculate. Nu pot sa va spun exact acum, în momentul de față exact când le vom emite, cert este că în vară va trebui sa începem să tipărim aceste decizii de pensionare si trebui expediate către beneficiari, către pensionari astfel încât când ei vor primi pensia sa știe exact cât primesc în urma acestei recalculări”, a spus Daniel Baciu la Realitatea Plus.

Citește și: Pensii 2024 | Când începe RECALCULAREA PENSIILOR

„Să știți că o mare parte dintre pensionari vor primi creșteri ale pensiilor în urma acestui proces de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este foarte clar specificat în lege acest lucru, chiar dacă din noua formulă de calcul ar ieși un cuantum mai mic, legea spune foarte clar că rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos”, a continuat el.

Recalculare pensii 2024: Când și în ce condiții se face calculul efectiv

Cel mai probabil, i-ar fi ajutat pe români, în cazul în care ar fi primit aceste decizii de recalculare mai din timp, pentru ca aceștia să vadă și să sesizeze dacă e vreo eventuală greșeală, să fie reparată până în septembrie.

Să știți că noi am lucrat în această perioadă pe repede-înainte, pentru că timpul, după cum vedeți, este foarte scurt. De abia la sfârșitul anului trecut am avut legea aprobată în Parlament, normele de aplicare aveau un termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial și au fost aprobate acum două săptămâni”, a fost răspunsul președintelui Casei Naționale de Pensii.

Noi nu puteam să ne apucăm de calculul efectiv și de softul informatic până când nu aveam o certitudine clară, și anume o lege publicată în Monitorul Oficial. De acum, deja noi lucrăm la Casa Națională de Pensii cu echipa de experți de la firma care asigură sistemul informatic integrat Casei Naționale de Pensii, a mai spus Baciu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea