Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea drumului din cartierul Hepat, din Aiud: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată de SPAP Aiud

Publicat

în

Reabilitarea drumurilor din cartierul Hepat, din Aiud: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată de SPAP Aiud

Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Reabilitare infrastructură de drumuri cartier Hepat – str. Valea Lupului (parțial), str. Dumbrava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.006.135,87, fără TVA.

Structura rutieră existentă este reprezentată de un strat de balast+piatră spartă cu o grosime cuprinsă între 30cm și 40cm.

Din punct de vedere al stării de degradare şi defecţiunilor sistemului rutier, pe tot traseul străzilor se constată insuficienţa capacităţii portante pentru traficul actual şi de perspectivă.

Electrica Furnizare Discount

Creşterea traficului şi lipsa întreţinerii curente şi periodice, precum si executarea reţelelor de utilitati pe unele străzi, au dus la degradarea accentuată a carosabilului.
Cele mai frecvente degradări sunt: gropi, făgașe, cedări de terasament, denivelări, şanţuri şi podeţe colmatate, etc.

Degradările semnalate au tendinţa de extindere şi implicit conduc la periclitarea siguranţei şi confortului participanţilor la trafic.

Pentru realizarea obiectivului propus s-a ales sistem rutier suplu SR8, cu suprastructura din îmbrăcăminte asfaltică.

Sistemul rutier va fi alcătuit din:

– 4 cm strat de uzura BA16

– 6 cm strat de legătură BAD22.4

– 25 cm balast stabilizat 30cm fundaţie balast

Conform Ordinului nr. 49/1998 Norme pentru proiectarea si realizarea străzilor in localitati urbane, străzile propuse pentru modernizare se incadreaza in categoria III si IV, străzi colectoare respectiv de folosinţa locala, cu una sau doua benzi de circulaţie, cu intensitatea traficului redusa.

– Lungimea drumului proiectat: 0,97km

– Lăţimea carosabilului: 4-6m

– Lăţimea platformei drumului: 8m

– Viteza de proiectare: 40km/h

Terenul se află în întregime în folosinţa domeniului public. Atât în timpul execuţiei lucrărilor cât şi după finalizarea acestora, nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare