Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea drumului din cartierul Hepat, din Aiud: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată de SPAP Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Reabilitarea drumurilor din cartierul Hepat, din Aiud: Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată de SPAP Aiud

Serviciul Public de Interes Local Administrația Patrimoniului Local Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Reabilitare infrastructură de drumuri cartier Hepat – str. Valea Lupului (parțial), str. Dumbrava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.006.135,87, fără TVA.

Structura rutieră existentă este reprezentată de un strat de balast+piatră spartă cu o grosime cuprinsă între 30cm și 40cm.

Din punct de vedere al stării de degradare şi defecţiunilor sistemului rutier, pe tot traseul străzilor se constată insuficienţa capacităţii portante pentru traficul actual şi de perspectivă.

Creşterea traficului şi lipsa întreţinerii curente şi periodice, precum si executarea reţelelor de utilitati pe unele străzi, au dus la degradarea accentuată a carosabilului.
Cele mai frecvente degradări sunt: gropi, făgașe, cedări de terasament, denivelări, şanţuri şi podeţe colmatate, etc.

Degradările semnalate au tendinţa de extindere şi implicit conduc la periclitarea siguranţei şi confortului participanţilor la trafic.

Pentru realizarea obiectivului propus s-a ales sistem rutier suplu SR8, cu suprastructura din îmbrăcăminte asfaltică.

Sistemul rutier va fi alcătuit din:

– 4 cm strat de uzura BA16

– 6 cm strat de legătură BAD22.4

– 25 cm balast stabilizat 30cm fundaţie balast

Conform Ordinului nr. 49/1998 Norme pentru proiectarea si realizarea străzilor in localitati urbane, străzile propuse pentru modernizare se incadreaza in categoria III si IV, străzi colectoare respectiv de folosinţa locala, cu una sau doua benzi de circulaţie, cu intensitatea traficului redusa.

– Lungimea drumului proiectat: 0,97km

– Lăţimea carosabilului: 4-6m

– Lăţimea platformei drumului: 8m

– Viteza de proiectare: 40km/h

Terenul se află în întregime în folosinţa domeniului public. Atât în timpul execuţiei lucrărilor cât şi după finalizarea acestora, nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea