Rămâi conectat

Actualitate

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 4,56% în luna iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut în luna iulie, la 4,56%, de la 5,40% în iunie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 6,23% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În iunie, rata anuală a inflaţiei a scăzut uşor, la 5,40%. În mai, rata anuală a inflaţiei a crescut la 5,41%, cel mai mare nivel din februarie 2013, când a fost 5,65%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,42%, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,23%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,68%.

Faţă de decembrie 2017, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în iulie, la transportul aerian (15,86%), la gaze naturale (10,43%), alte legume şi conserve de legume (9,18%), fructe proaspete (6,88%) şi citrice (6,71%).

Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a crescut, în iulie faţă de decembrie, cu 5,78%.

Miercuri, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere, de la 3,6% la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 2,7%, în scădere de la 3%, pentru decembrie 2019, în contextul în care excedentul de cerere a rămas ridicat, dezechilibrele comerciale nu au fost corectate şi presiunile inflaţioniste rămân prezente în economie, a anunţat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea