Rămâi conectat

Ştirea zilei

Raluca Turcan: „Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 30 iunie, Raluca Turcan s-a aflat la bursa locurilor de muncă, la Slatina, unde s-a întâlnit cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, arată DCNEWS.ro.

Un bărbat aflat la eveniment i-a spus ministrului că a lucrat în străinătate, „la negru”, în Italia şi Portugalia, în agricultură, iar acum lucrează în România pe salariul minim.

„Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340?“, a întrebat-o acesta pe Raluca Turcan.

„Este foarte greu!“, a răspuns ministrul, după care s-a interesat ce program de lucru are bărbatul. Aflând că lucrează 8 ore/zi, Turcan a întrebat-o pe şefa ANOFM: „Dar locuri part-time avem?”. Răspunsul a venit imediat: ” N-am văzut (n. red. – la bursă)”.

„Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile“, a adăugat Raluca Turcan, după răspunsul şefei ANOFM.

Bărbatul i-a mai adresat ministrului o întrebare – „Credeţi că PSD ar fi mărit salariul, dacă se mai afla la guvernare?” – spunând că „PSD a promis, iar promisiunea e obligaţie curată!“.

„Ţineţi, atunci, în braţe PSD-ul!“, i-a răspuns Raluca Turcan.

„Nivelul salariului minim este mic”

„Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii.

De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic”, spunea Raluca Turcan, la începutul lunii.

De ce nu se măresc pensiile și salariile în 2021

„Trebuie să aşteptăm sfârşitul anului şi trebuie să investim ca să avem posibilitatea de a menţine sistemul de pensii pe termen mediu, pe termen lung şi trebuie să investim ca să avem creştere economică, ca să putem creşte salariile. Salariile în sectorul bugetar sunt bune, nu poate să spună nimeni că nu sunt bune.

Prioritatea este să avem o creştere sustenabilă, să putem să investim. De la bun început, nu am spus lucruri care nu sunt cunoscute. În decembrie, am spus că rămân pensiile, în 2021, aşa cum au fost crescute din septembrie 2020. Salariile rămân la nivelul lunii decembrie”, spunea Kelemen Hunor, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, tot la începutul lunii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea