Rămâi conectat

Ştirea zilei

Raed Arafat, la Alba Iulia: Sperăm ca anul acesta vor fi achiziționate 500 de ambulanțe noi, de diferite tipuri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că speră, ca până la sfârșitul acestui an, să fie achiziționate 500 de ambulanțe noi de diferite tipuri, întrucât licitația pentru acestea se apropie de finalizare.

”Știm foarte bine că parcul ambulanțelor este extrem de  învechit. Majoritatea lor au fost achiziționate în 2007-2008, iar o parte între 2009-2013, dar în mare parte sunt din 2007-2008. Vorbim aici și de ambulanțele SAJ și SMURD. Anul trecut, către luna august, am început un proces de licitație pe mai multe pachete pentru serviciile de ambulanță și SMURD, după ce guvernul a stabilit ca entitate de achiziție centralizată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, a spus Arafat, la Alba Iulia, unde s-a sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței, întrebat de jurnaliști despre situația ambulanțelor din țară.

Șeful DSU a declarat, de asemenea, că majoritatea ambulanțelor, poate chiar 90%, trebuie scoase din uz, având în vedere că în urmă cu 10 ani au fost cumpărate 1.500 de autospeciale.

”Suntem în finalizare, suntem chiar în ultimele etape ale procedurilor, au fost contestații, au fost discuții ca în orice fel de licitație. Noi, sperăm, ca anul acesta, o să ajungem cel mai probabil cu 500 de ambulanțe în țară de diferite tipuri. Până la sfârșitul anului viitor, totalul ambulanțelor pe care le vom lua prin primul proiect, pe fonduri europene, POR, care este în jur la 120 de milioane de euro, atinge 1.250 de ambulanțe, per total, pentru Ambulanță și SMURD. Asta va fi anul acesta și anul viitor. Sper că primele sute din ele să ajungă până în luna decembrie anul acesta”, a spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și șeful DSU, Raed Arafat, au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la Ziua Națională a Ambulanței, acest serviciu împlinind 112 de ani. De asemenea, la manifestări au luat parte reprezentanți din aproape județele țării, care, de altfel, au primit plachete, în semn de respect pentru munca depusă. Pe lângă discursuri, au avut loc și exerciții demonstrative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea