Rămâi conectat

Actualitate

Raed Arafat despre reducerea riscului de infectare în preajma sărbătorilor: „Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, în cadrul unei emisiuni, mecanismul prin care localitățile au ieșit din carantină.

„S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente (pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi, n.r.). Au fost necesare între 21 şi 29 de zile (…) Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei.

Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort (…) Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Similar, la Bistriţa, la Baia Mare”, a declarat Raed Arafat la Antena3.

Citește și: VREMEA de Crăciun 2020 și Anul Nou 2020-2021

El a explicat ce trebuie făcut în perioada sărbătorilor pentru a reduce la minim riscul de infectare cu COVID şi a ţinut să transmită un mesaj celor dispuşi să treacă pentru riscuri pentru a se distra de sărbători.

„Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizazază colegii mei de la ordine publică.

E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor”, a spus Raed Arafat.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea