Rămâi conectat

Actualitate

Raed Arafat: „Dacă merge bine vaccinarea, cred că în vara acestui an, către toamnă, o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, consideră că în tomana acestui an vor putea reveni la o viață normală, în cazul în care procesul de vaccinare a populației anti-Covid decurge conform planului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, crede că vom putea reveni la o viață normală în toamna acestui an, dacă vaccinarea anti-COVID-19 va decurge conform planului, informează Gândul.ro, care citează Aleph News.

Raed Arafat a precizat că normalizarea vieții ar putea începe în România spre toamnă, dar a atras atenția că este important ca până atunci să nu apară o nouă tulpină a coronavirusului care să nu răspundă la actualele vaccinuri anti-COVID-19.

„Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat din cadrul MAI a precizat despre campania de vaccinare că România se află printre țările cu rezultate foarte bune, adică peste jumătate de milion de oameni vaccinați, reprezentând 2% din populație.

Raed Arafat a explicat de ce românii care sosesc în țară dintr-una dintre regiunile cu risc mare de transmitere a coronavirusului vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„Un test este foarte bun pentru momentul în care s-a făcut, nu garantează că după două zile nu eşti pozitiv, sau după trei. Testul se face, ne garantează o perioadă scurtă, probabilitatea să devii pozitiv este mai mică, dar perioada de incubaţie a bolii este de 14 zile. În perioada asta, tu dacă te întorci, e bine să păstrăm această situaţie cât merge şi campania de vaccinare, în mod paralel”, a spus Raed Arafat.

„Şi atunci testul ne garantează când vii că nu eşti pozitiv. Apoi, intri în carantină cel puţin 8 zile până faci al doilea test. Dacă al doilea test este negativ, la 10 zile ieşi. Rămâne sistemul cu 8 zile şi 10 zile ieşirea. Testul de intrare în ţară că eşti negativ este foarte important”, a conchis Raed Arafat.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea