Rămâi conectat

Ştirea zilei

Radu Roșian: ”Printr-un proiect accesat de CJ Alba, aproape 1.200 de șomeri din județ vor fi plătiți pentru a urma cursuri de calificare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Radu Roşian, vicepreședinte al PDL Alba și director tehnic al Parcului Industrial Cugir a oferit detalii, în cadrul unei conferințe de presă, legate de proiectul accesat de Consiliul Județean Alba, reprezentat prin președintele Ion Dumitrel, prin care 1.170 de șomeri din județ (jumătate dintre aceștia din Cugir), vor putea să se califice pe bani europeni în 18 meserii aflate la mare căutare pe plan local și nu numai.

Mai mult, cursanții vor fi plătiți ca să învețe o meserie, iar pentru specializări ca programator de maşini-unelte cu comandă numerică sau proiectant indemnizațiile au o valoare apropiată de salariul mediu pe economie, cu condiția să frecventeze constant cursurile și să respecte condițiile impuse de contractul pe care îl vor semna.

Este foarte important că se va realiza un centru regional de resurse pentru ocupare și formare profesională la Cugir, care în momentul în care se va finaliza proiectul va deveni un serviciu în cadrul Consiliului Județean Alba, deci activitatea acestui centru va continua tot pe formare profesională. În acest centru va funcționa un birou pentru servicii integrate de ocupare iar un alt birou mobil va funcționa pentru 6 luni la Alba Iulia. Este prevăzută școlarizarea pentru 18 meserii, cursurile durează între 1 și 9 luni, pe diverse nivele de competență, de la inițiere până la nivelul 3 și ceea ce este îmbucurător, cei care participă la aceste cursuri vor primi și o indemnizație. Bineînțeles, aceasta nu va fi egală pentru toată lumea. Cei care fac curs de lăcătuș sau de sudor nu vor primi aceeași indemnizație ca cei care fac proiectare pe calculator”, a explicat ing. Roșian.

Acesta a precizat că Parcul Industrial Cugir va pune la dispoziţie spaţiile şi logistica instruirii cursanţilor. În prezent, se lucrează la amenajarea sălilor iar cursurile vor începe în aproximativ o lună de zile.

Condițiile de înscriere și perioada în care pot fi depuse cereri vor fi anunțate prin intermediul presei locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea