Rămâi conectat

Actualitate

Radarele anunțate vor avea un efect devastator pe șosele. Titi Aur: „Asta va duce la creşterea numărului de accidente”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Radarele anunțate vor avea un efect devastator pe șosele. Titi Aur: „Asta va duce la creşterea numărului de accidente”

Specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, a explicat pentru DCNEWS.ro, consecințele în cazul în care radarele rutiere vor fi permise doar în mașinile inscripționate, amplasoare doar în locuri semnalizate anterior, măsură care este inclusă într-un proiect de lege în Parlament.

20 de parlamentari de la toate formaţiunile vor ca radarele să fie amplasate doar în maşini inscripţionate şi poziţionate vizibil, eventual semnalizate din timp cu indicatoare de avertizare. Asta în condiţiile în care zilnic în România sunt zeci de accidente grave, soldate cu victime.

„Tot ce vine de la politicieni e de relaxare”

„Este un proiect al politicienilor şi MAI e împotrivă. Din păcate, tot ce vine de la politicieni e de relaxare, în timp ce tot ce vine de la MAI e de constrângere, să te facă să nu mai greşeşti.

Povestea cu radarele marcate inscripţionate nu va face nimic altceva decât ca acolo unde te avertizează că e radar să mergi încet, iar în acea zonă va fi bine, dar în restul locurilor toată lumea va merge mai tare.

Asta şi pentru că toată lumea va şti că dacă apare un radar neanunţat, el nu va putea să îi amendeze. Asta înseamnă că se va putea merge cu 200 km/h, fiecare cu cât vrea, acolo unde nu există radar. Asta va duce la creşterea numărului de accidente. Dacă am avea 1 milion de poliţişti să stea la fiecare colţ de stradă, probabil ar fi în regulă, dar e puţin probabil aşa ceva.

Deci probabil vor fi radare doar în locurile speciale, unde au fost accidente, ceea ce înseamnă că se vor muta punctele negre în altă parte, la câţiva kilometri distanţă. Nu e o rezolvare”, a declarat Titi Aur pentru DC NEWS.

Titi Aur, circumspect legat de amenzi. „Până nu înţeleg şoferii…”

„Eu rămân la părerea mea, dar politicienii nu marşează deloc pe partea de educaţie. Eu nu cred că doar sancţiunile vor duce la o reducere masivă a accidentelor. Sigur, cu cât stau mai mulţi poliţişti în stradă, iar amenzile vor fi mai mari, accidentele vor fi mai puţine. Dar până şoferii nu vor înţelege că a conduce prudent este singurul mod în care poţi fi în siguranţă…”, a mai spus acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea