Rămâi conectat

Politică Administrație

Putere mai mare în pixul primarilor și președinților de CJ, care pot atribui contracte fără licitaţie de 100.000 euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Începând cu 1 iulie autorităţile locale pot atribui contracte fără licitaţie cu o valoare de până la 100.000 de euro pentru lucrări, respectiv până la 30.000 pentru produse şi servicii, după ce Guvernul a modificat procedura de achizitie directă prin modificarea legislativă din luna iunie, astfel pragul fiind practic dublat, de la 15.000 de euro cât era până de curând,  la 30.000 de euro pentru produse si servicii si la 100.000 de euro pentru lucrări.

Singurul lider al vreunei administrații locale care a criticat public această măsură este primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a declarat că modificarea adusă de Guvernul USL acestei legi este abuzivă și neoportună, iar în perioada în care a exercitat funcția de premier a refuzat promovarea acesteia.

 “Actul normativ este în vigoare. Asta înseamnă că până în 100.000 de euro o instituție publică poate achiziționa orice, cu o chitanță, până la valoarea de 100.000 de euro. Nici măcar legea nu prevede obligativitatea celor trei oferte”, a declarat astăzi Emil Boc.

 În acest sens, Boc a declarat că, pentru o mai mare transparență, Primăria Cluj-Napoca va publica pe site-ul oficial al instituției toate achizițiile publice directe care vor fi făcute.

”Primăria va publica din 1 august, pe site -ul propriu, achizițiile publice directe. Dorim asigurarea transparenței totale în ceea ce privește cheltuirea banului public, în condițiile în care Guvernul a majorat abuziv achizițiile publice directe. Solicităm și Guvernului să ceară instituțiilor din țară aceeași procedură transparentă de publicare pe site -uri a achizițiilor directe. Suntem prima Primărie din țară care publică pe site achizițiile publice directe”, a mai spus Emil Boc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea