Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba: Noul Cod Fiscal, benefic pentru populaţie şi mediul de afaceri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai importante prevederi ale noului Cod fiscal adoptat de Senat vizează reducerea TVA la 9% la alimente. Textul adoptat precizează că TVA redusă se aplică alimentelor destinate consumului uman şi animal arată PSD Alba, prin intermediul unui comunicat de presă. Senatul a decis, printr-un amendament, că taxa pe valoarea adăugată redusă la 9% se va aplica şi serviciilor de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice.

Ioan Dirzu02Măsura de simplificare a fiscalităţii vine după ce mediul economic şi social a resimţit actualul Cod Fiscal ca fiind dificil de aplicat. Noul cod conferă predictibilitate şi claritate în aplicarea prevederilor sale, dar şi transparenţă în prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor între Codul fiscal, Codul de procedură fiscală şi legislaţia conexă, creşterea eficienţei de administrare a taxelor, contribuţiilor sociale şi impozitelor prevăzute.

PSD Alba consideră că modificările aduse Codului Fiscal contribuie la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea consumului şi stimularea creşterii economice. Noul Cod Fiscal este unul dintre cele mai importante proiecte pentru viitorul României, pentru că promovează măsuri de relaxare fiscală cu efecte benefice atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri.

Guvernul Ponta nu are în vedere tăieri de salarii şi pensii, şi nici creşterea TVA. Dimpotrivă, de noile prevederi vom beneficia cu toţii, atât de reducerea TVA la 9% pentru produsele agro-alimentare, din luna iunie a acestui an, cât şi de scăderea TVA la 24% la 20% la toate produsele, de la începutul anului 2016.

Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea