Rămâi conectat

Ştirea zilei

Protest împotriva faptului că două formaţii ungureşti cântă la Zilele Cetăţii Medievale de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România sufletului meu

 Scrisoare deschisă către Primăria Primăria municipiului Alba Iulia şi ceilalţi organizatori ai evenimentului „Zilele Cetăţii Medievale”.

 În aceste grele momente cu care se confruntă ţara noastră şi „Neamul Românesc”, în aceste momente grele prin care poporul, român, glia strămoşească şi economia ne sunt vândute la hectar, acum, în aceste momente în care, noi, românii, unul dintre cele mai vechi popoare, sau poate cel mai vechi, suntem numiţi „cârpe”, hoţi, sau cerşetorii Europei, când femeile noastre ne sunt chemate curve, iar copiii noştri sunt vânduţi înainte să se nască, când tradiţiile, muzica şi folclorul sunt uitate, iar cele ce reuşesc să supravieţuiască sunt obligate să inchidă din lipsă de fonduri sau din lipsă de sprijin material din partea autorităţilor, dumneavoastră ce faceţi domnilor de la primărie? Aduceţi aici, în inima Transilvaniei, aici unde au fost masacraţi, traşi pe roată sau tăiat gâtul pentru „trădare” eroii neamului românesc Mihai, Iancu sau Horea, Cloşca şi Crişan. Aici unde îi avem pe Furdui Iancu, pe Bocşa, Leontina Fărcaş sau Mugurii de Tezaur. Eu, cetăţean român asuprit, batjocorit şi umilit de unguri trebuie să ascult muzica ungurească. Peste câteva zile, pe 9 mai, la Abrud, comemorăm zeci, sute de victime care au fost masacrate, în cel mai barbar mod „NU”, domnilor de la primărie, mă voi împotrivi, cu toate forţele mele, ca aceste formaţii fără experienţă, care au luat viaţă doar cu 2-3 ani în urmă, să cânte la mine în oraş şi prin acest fel fac apel la toţi cei care simt româneşte,să vină alături de mine, în timp ce aceste formaţii vor cânta, noi vom intona Imnul României şi vom arbora drapelele româneşti.

 Prin această scrisoare invit pe toţi acei care au în suflet spiritul patriotic românesc să vină alături de noi şi prin acest fel să oprim finanţarea unor grupuri străine în timp ce folclorul românesc este dat deoparte. Trăiască România Mare!

 Dan Ioan Măriuţă, preşedinte Asociaţia „Realitate şi Adevăr”  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea