Rămâi conectat

Actualitate

Protecţia Consumatorilor îi sfătuiește pe posesorii de carduri să-și urmărească periodic extrasul de cont

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons îi sfătuieşte pe posesori de carduri să-și urmărească extrasul de cont periodic pentru a putea semnala băncii emitente eventualele tranzacții neautorizate.

Bancomat

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons  a publicat câteva reguli pe care orice posesor de card de debit trebuie să le urmeze pentru a nu înşelat:

– Semnează cardul de debit de îndată ce îl primești, pe banda albă de semnătură de pe spatele cardului.

– Memorează codul personal de identificare (cod PIN) pe care îl primești odată cu cardul. Nu înregistra PIN-ul într-o formă care poate fi ușor recunoscută și, mai ales, nu îl nota pe card sau pe un alt obiect pe care îl păstrezi împreună cu cardul. Nu comunica PIN-ul nici unei alte persoane.

– Semnătura de pe chitanțele tranzacțiilor efectuate la comercianți trebuie să fie similară cu cea de pe banda albă de semnătura. Notează-ți numărul de telefon de urgență pentru carduri al băncii emitente într-un loc sigur, pentru a-l avea în cazul în care trebuie să suni pentru a anunța pierderea sau furtul cardului.

– Contactează imediat banca emitentă în cazul în care observi cheltuieli neautorizate în contul tău sau elemente ce creează suspiciuni cu privire la posibilitatea copierii cardului sau cunoașterea codului PIN de către persoane neautorizate.

– Nu utiliza cardul la terminale (ATM/POS) asupra cărora sesizezi posibile dispozitive neautorizate. Semnalează imediat aceste situații băncii emitente, pentru ca aceasta să poată lua măsurile necesare.
Păstrează cardul la distanță de obiecte precum telefoane mobile, televizoare, microfoane sau alte surse de unde electromagnetice; el trebuie protejat și de căldură excesivă.

– Urmărește periodic extrasul de cont și semnalează băncii emitente eventualele tranzacții neautorizate.
Păstrează chitanțele tranzactiilor de card și toate documentele care au legătură cu tranzacția pentru a le putea furniza băncii, dacă aceasta le solicită, în vederea inițierii unui refuz la plată. Nu lăsa chitanțele și extrasele de cont sau alte documente care conțin informații de card la îndemâna oricui.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea