Rămâi conectat

Politică Administrație

Propunerea lui Florin Roman pe un post la ANRE ridică mingea la fileul PSD: ”Liberalii sunt ipocriți, susțin un candidat care nu îndeplinește condițiile legale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Social-democrații îi acuză pe liberali că sunt ipocriți, cea vizată fiind chiar șefa PNL, Alina Gorghiu. Deputatul Cătălin Tiuch, vicepreşedinte PSD Timiş, spune că Gorghiu îl susține pe Florin Roman pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al Agenţiei Naţionale de Reglementare a Energiei, deşi acesta nu îndeplineşte condiţiile legale.

Florin Roman01”Am constatat că doamna Alina Gorghiu, care vrea să se consacre în politica mare doar prin solicitări de demisii, practică un discurs ipocrit atunci când vorbeşte despre numirile în autorităţile statului român. În timp ce formulează critici la adresa reprezentanţilor PSD propuşi pentru a ocupa funcţii în diverse instituţii centrale, doamna Gorghiu îl susţine pe Florin Roman pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al Agenţiei Naţionale de Reglementare a Energiei, deşi acesta nu îndeplineşte condiţiile legale. Potrivit legii, pentru a ocupa un asemenea post, este nevoie de minim 5 ani vechime în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ceea ce nu este cazul. Subiectul a starnit deja vii controverse în comisiile de specialitate ale Parlamentului deoarece există informaţii că se fac presiuni politice pentru a fi susţinut Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, un apropiat al lui Teodor Atanasiu.

În calitate de parlamentar care a atras atenţia asupra atitudinii sfidătoare faţă de cetăţeni a companiilor de furnizare a energiei, îi recomand doamnei Alina Gorghiu să renunţe la practicarea discursului dublu şi să încerce să se uite mai atent în propriul partid pentru că altfel suntem într-o situaţie asemănătoare cu cea pe care o regăsim în pericopa biblică în care cel cu bârna în ochi vede paiul celuilalt şi apoi mai face şi scandal. În asemenea autorităţi de reglementare avem nevoie de profesionişti, nu de clienţi politici, asa cum e cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, care s-a plimbat peste tot alături de domnul Atanasiu, ocupând funcţii în domeniul comunicării cu presa şi nu a reglementării energiei şi gazelor naturale. Aşa cum arată cv-ul domnului Florin Roman, acesta a debutat în presa ca şi culegător de texte, iar graţie domnului Atanasiu a facut slalom în poziţii diverse, toate bine remunerate, acum dorind să ajungă la ANRE. Cred ca parcursul domnului Roman vorbeşte de la sine şi nu mai are sens să insistăm pe subiect.”, se arată într-un comunicat remis redacției stiripesurse.ro de deputatul Cătălin Tiuch. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea