Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Propunere la Senat: Buletinele de vot să conțină și pozele candidaților, pentru ca alegătorii să știe exact pe cine pun ștampila

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Buletinele de vot ar putea conţine nu doar numele candidaţilor, ci şi pozele acestora. E iniţiativa unui senator care spune că vrea să-i ajute pe votanţi să-şi cunoască mai bine aleşii. Propunerea legislativă va fi votată săptămâna viitoare de senatori, însă deputaţii vor avea ultimul cuvânt.

Pentru ca alegătorii să ştie exact pe cine pun ştampila, un senator UNPR propune ca pe buletinele de vot să apară şi pozele candidaţilor.

Constantin Popa, senator UNPR: ”Vreau ca românii să aibă posibilitatea de a vedea și figura candidatului, nu numai numele și partidul acestuia. În acest fel, omul va fi mult mai bine informat atunci când votează. Cine ține minte figura candidatului doar de pe afișe? Vă spun eu: foarte puțini. De aceea, pe buletinul de vot, în căsuța rezervată fiecărui candidat va trebui aplicată și imaginea acestuia pe lângă, nume și formațiunea politică. De ce avem poze pe buletinul de indentitate? Să fim identificați! Așa va trebui să identificăm și candidatul la alegeri”.

Dacă acest lucru se va întâmpla, tipărirea buletinelor de vot ar putea costa chiar şi de două ori mai mult. (C.M.)

sursa: digi24.ro, libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea