Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: TVA-ul pentru lemnul de foc ar putea fi redus, după ce în ultimii trei ani prețul final aproape s-a dublat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de legislativ de reducere a TVA pentru lemnul de foc a fost inițiat de mai mulți parlamentari liberali, care arată că în ultimii trei ani prețul final al lemnului de foc a înregistrat creșteri foarte mari, ajungându-se la dublarea acestuia.  Potrivit inițiatorilor proiectului, încălzirea cu lemne de foc este specifică zonelor rurale slab dezvoltate, unde veniturile familiilor sunt extrem de modeste, iar aplicarea unei cote a TVA de 19% contribuie la creșterea prețului lemnelor de foc.

 ”Ne aflăm, astfel, într-o situație absurdă, în care persoanele juridice care exploatează masă lemnoasă pentru prelucrare sau pentru construcții beneficiază de un ansamblu de facilități și deductibilități fiscale, în vreme ce persoanel nevoiașe, care își încălzesc locuința cu lemn de calitate inferioară, plătesc cota standard de 19%”, arată autorii inițiativei legislative.

Prin urmare aceștia, propun ca livrarea de lemn de foc pentru populație să fie încadrată în cota redusă de TVA de 5%, subliniind că impactul bugetar ar fi nesemnificativ.

La începutul acestei luni, Senatul a aprobat interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 cm până la 4 metri lungime, pentru o perioadă de maximum 3 ani.

Dacă legea va fi adoptată și de deputați, iar apoi promulgată de președinte, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare, ministrul de resort ar urma să reglementeze, prin ordin, procedura de stabilire a prețului pentru metrul cub, asigurarea și vânzarea către populație a lemnului de foc.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea