Proiect: Dacă Fiscul descoperă nereguli la un control, să ofere patronilor recomandări pentru remedierea acestora și doar după 90 de zile să aplice amenzi

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Informaţii importante pentru cei care au firme. Fiscul ar putea să aștepte trei luni înainte să sancţioneze un patron care a încălcat legea. Dacă descoperă nereguli la un control, inspectorii Fiscului vor face, mai întâi, recomandări pentru remedierea acestora.

P revederea apare în proiectul de Lege a prevenţiei fiscale, publicat de Hotnews.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Asadar, Fiscul şi alte instituţii de control ar putea fi obligate să dea mai întâi sfaturi, plus un răgaz în care firmele în cauză să intre în legalitate. Proiectul de lege mai prevede ca autorităţile să pună la punct serviciile on-line, pentru a informa contribuabilii. Cât despre termenul pentru remedierea neregulilor, acesta ar urma să fie de 90 de zile.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Contravenţia ar urma să fie sancţionată cu un avertisment şi impunerea respectării unui plan cu termene clare de remediere.

În cel mult cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului, reprezentanţii autorităţilor sunt obligaţi să reia controlul. Dacă se constată că firma în cauză nu a respectat măsurile impuse, urmează sancţionarea. Proiectul legii prevenţiei include nu mai puţin de 396 de nereguli pentru care sunt prevăzute amenzi.

De exemplu, dacă bonul fiscal conţine date greşite, amenda ar putea ajunge până la 3 mii de lei, iar dacă acesta nu ajunge la client, sancţiunea e de 1.250 de lei. Firmele care nu depun în fiecare an situaţiile financiare riscă să fie amendate cu până la 5.000 de lei. Sunt prevăzute sancţiuni şi pentru magazine – până la 20.000 de lei pentru vânzarea unor mărfuri fără termen de valabilitate afişat. Iar produsele fără etichetă atrag o amendă de pana la 300 de lei.

sursa:digi24.ro, hotnews

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei