PROIECT: Contribuții de peste 500.000 de lei de la bugetul local pentru proiecte derulate de AIDA

sedinta consiliul local alba iuliaPe Ordinea de Zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia de miercuri, 30 aprilie 2014, se află proiectul de hotărâre privind plata contribuției Municipiului Alba Iulia către Asociația Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA), în vederea susținerii unor proiecte finanțate în cadrul unor programe europene.

Este vorba despre o sumă cu o valoare totală de peste 500.000 de lei ce va fi plătită din bugetul local, necesară pentru derularea activităților proiectelor ”Calificarea și recalificarea resurselor umane în mediul rural – CERES” (300.000 de lei) și ”Promovarea dreptului la egalitate de șanse și incluziune socială pentru femei” (150.000 de lei) și pentru susținerea cheltuielilor eligibile angajate pe perioada derulării proiectului ”Tackling the Broadband Gap in the SEE Rural Areas through PPP model” (53.524 de lei).

ELIT

Potrivit reprezentanților administrației locale cele trei proiecte contribuie la dezvoltarea economică și socială a localităților ce fac parte din AIDA. Primul are ca obiectiv general creșterea șanselor de integrare pe piața muncii a persoanelor neocupate din mediul rural; cel de-al doilea își propune să promoveze principiul egalității de șanse prin creșterea accesului egal la ocupare și facilitarea accesul pe piața muncii a femeilor; cel de-al treilea proiect își propune acordarea de sprijin pentru accesul la servicii de internet broadband (de bandă largă) în municipiul Alba Iulia – în special în localitățile componente și aparținătoare: Pâclișa Oarda, Bărăbanț, Micești și Partoș.

Reamintim că AIDA este constituită din municipiile Alba Iulia și Sebeș, orașul Teiuș, comunele Vințu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteș, Berghin și Consiliul Județean Alba. Asociația a fost înființată cu scopul de a asigura dezvoltarea economică și socială la nivel regional și subregional în baza unor acțiuni durabile, de calitate, sustenabile financiar, uman și instituțional.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...