Rămâi conectat

Ştirea zilei

PROGRAM Sărbătoarea MIERII 2015: Cel mai mare târg apicol din România are loc la Blaj, în perioada 26-27 martie. Show culinar și muzică de calitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAM Sărbătoarea MIERII 2015. Reprezentanți din 20 de țări, 200 de expozanți și peste 5000 de vizitatori sunt așteptați să participe la cea de-a VIII- a ediție a « Sărbătorii Mierii », manifestare dedicată apicultorilor dar și iubitorilor de produse apicole.

Organizată pentru a doua oară în Piața 1848 din Blaj manifestarea este realizată în parteneriat de catre Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în prezența oficialităților și a invitaților speciali joi 26 martie, cu începere de la ora 10.00, pe scena amplasată într-unul din colțurile pieței centrale a orașului.

Pe parcursul zilei organizatorii au pregătit un program variat celor care intenționează să viziteze târgul, de la momente artistice susținute de elevi blăjeni până la spectacole susținute de formații consacrate precum Bere Gratis.

Elementul de noutate al acestei ediții îl constituie organizarea unui show culinar în aer liber, preparatele având ca ingredient vedetă: mierea.

In paralel cu târgul cu vânzare și momentele artistice, Primăria Municipiului Blaj va gazdui o secțiune de comunicari pentru apicultori dar și o intalnire « business to business » dedicată companiilor din străinatate interesate să cunoască producatori locali de miere sau de utilaje agricole. Ediția din acest an a « Sărbătorii Mierii » va reuni la Blaj apicultori din : Turcia, Croația, Grecia, Polonia, Republica Moldova, Pakistan, Olanda, Slovenia, Spania, Belgia, Germania, China, Bulgaria, Italia, Ungaria, Franța, Serbia, Slovacia, Marea Britanie și Ucraina.

Ca în fiecare an, « Sărbătoarea Mierii » va fi adresată în exclusivitate copiilor în cea de a doua zi de eveniment. Spectacole, concursuri dar și cadouri dulci îi vor aștepta pe toți copiii care vor vizita târgul.

Primăria Municipiului Blaj, Poliția Municipiului Blaj, Poliția Locală și Jandarmeria au stabilit deja un plan de măsuri operative privind organizarea acestei manifestari cu detalii privitoare la circulație, curățenie, sănătate publică, ordine publică, etc.

Circulația rutieră in Piața 1848, strada Timotei Cipariu și strada Astra va fi oprită începând de miercuri de la ora 12.00 și va fi reluată doar vineri seara după ora 22.00. Șoferii sunt sfătuiți să folosească arterele adiacente precum: Iuliu Maniu, Aurel Vlaicu sau Avram Iancu.

Programul manifestării cuprinde urmatoarele momente:

JOI, 26 MARTIE 2015

Locatie: PIATA 1848, in fata Primariei Blaj

* Ora 10.00 DESCHIDERE  OFICIALA, pe scena in aer liber

*Ora 10.30 SECTIUNE DE COMUNICARI pt. apicultori (in sala mare de sedinte a Primariei Blaj)

*Ora 12.00 SPECTACOL, pe scena in aer liber

– Dansul Albinutelor sustinut de majoretele de la Scoala TOMA COSICIU – Blaj,

– Grupul vocal de copii Allegrino

*Ora 13-16.00 Show Culinar  in aer liber cu ceaun si gratar, pe scena in aer liber

*Ora 15.00 – 17.00 Simpozion  BUSINESS to BUSINESS, pe tema problemelor din domeniul importului si exportului de miere– exclusiv pe baza de invitatie, in Sala Casatoriilor

*Ora 18.00 – CONCERT LIVE pentru tineret: formatia *  BERE GRATIS

-In deschidere Ravy, Level Up, Marina

VINERI, 27 Martie 2015    – zi  dedicata copiilor

* ora 9.00- TARG CU VANZARE ( ziua a doua)

*ora 10.30 – Intalniri BUSINESS to BUSINESS, pentru firmele din strainatate interesate sa cunoasca producatori locali de miere, utilaje apicole, hrana de albine (Sala Casatoriilor)

– orele 11.00-13.00 – “SPECTACOL PENTRU COPII”- la scena din PIATA 1848


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea