Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Profesorii care au grad didactic I vor putea ieși mai repede la pensie, la cerere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anumite condiții, profesorii care au grad didactic I vor putea ieși la pensie, la cerere, cu trei ani înainte de limitele prevăzute de lege – 65 de ani.

De asemenea, norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I și vechime în muncă de peste 25 de ani va fi scăzută, de la 18 ore pe săptămână la 16 ore, ceea ce înseamnă că veniturile acestora se vor majora din ore suplimentare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceste lucruri sunt prevăzute într-un act normativ aprobat de curând de Guvernul României, care ar urma să se aplice în a doua jumătatea a anului, cu mențiunea că în momentul de față nu are acordul experților fondului monetar internațional (FMI).

Pentru a obține gradul didactic I, cadrele didactice trec prin mai multe etape. Prima dată aceștia susțin examenul de definitivat, care le certifică acestora că au aptitudinile necesare pentru a-și desfășura activitatea la catedră. Apoi se înscriu la gradul didactic II – unde trebuie să aibă o vechime la catedră de cel puțin patru ani de la definitivarea în învățământ. Abia după ce trec de cele două, profesorii se pot înscrie la gradul I.

Pentru a putea susține gradul didactic I, candidații trebuie să obțină calificativul „Foarte bine” la inspecțiile școlare, din ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii. Aceștia vor trece printr-un colocviu de admitere, apoi vor elabora o lucrare metodico – științifică.

Sursa: Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea