Rămâi conectat

Ştirea zilei

Producția de bere a Uniunii Europene a crescut cu 3% în anul 2021. Datele Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producția de bere a Uniunii Europene a crescut cu 3% în anul 2021. Datele Eurostat

În anul 2021, statele membre ale Uniunii Europene au produs 33,1 miliarde de litri de bere cu alcool și aproximativ 1,7 miliarde de litri de bere fără alcool sau mai puțin de 0,5%, arată datele Eurostat.

Comparativ cu 2020, producţia UE de bere cu alcool a crescut anul trecut cu aproape 3%, iar cea de bere fără alcool sau cu alcool sub 0,5% a înregistrat un avans de aproape 20%.

În 2021, producţia totală de bere a UE a fost echivalentul a aproape 78 de litri per locuitor.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, în 2021, ca şi în 2020, Germania a fost principalul producător de bere (7,5 miliarde de litri de bere sau 23% din producţia totală a UE). Aceasta înseamnă că aproximativ una din patru beri cu alcool produse în UE provenea din Germania.

Germania este urmată de Polonia şi Spania (ambele cu 3,7 miliarde de litri de bere sau 11% din producţia totală a UE), Ţările de Jos (2,5 miliarde de litri de bere sau 7% din producţia totală a UE).

Producţia acestor ţări reprezintă 52% din producţia totală a UE.

Ţările de Jos au continuat să fie principalul exportator UE de bere cu alcool în 2021 ca şi în 2020. Ţările de Jos au exportat anul trecut 1,9 miliarde de litri de bere cu alcool (reprezentând 21% din total exporturilor de bere ale blocului comunitar), fiind urmate de Belgia (1,7 miliarde de litri; 19%), Germania (1,6 miliarde de litri; 17%), Franţa şi Cehia (ambele cu 0,5 miliarde de litri; 6%).

Principalele destinaţii pentru exporturile către ţările din afara UE au fost Marea Britanie (902 milioane de litri; 22% din totalul exporturilor de bere în afara blocului comunitar), Statele Unite (765 milioane de litri; 19%), Rusia (391 milioane de litri; 9%), China (340 milioane de litri; 8%) şi Coreea de Sud (168 milioane de litri; 4%).

Cu 0,8 miliarde de litri, Franţa a continuat să fie cel mai mare importator de bere cu alcool în 2021 (reprezentând 16% din total importurilor de bere ale blocului comunitar). Germania şi Italia au importat aproape 0,7 miliarde de litri (13%), Ţările de Jos – 0,6 miliarde de litri (12%) şi Spania – 0,5 miliarde de litri (10%).

Importurile de bere cu alcool din ţări din afara UE sunt marginale comparativ cu importurile din interiorul blocului comunitar. În privinţa importurilor din afara UE, statele membre au favorizat berea britanică (248 milioane de litri) şi mexicană (122 milioane de litri).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ALERTĂ alimentară: Carne congelată de pui, contaminată cu Salmonella, retrasă din magazine. Era comercializată și de o firmă din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ alimentară: Carne congelată de pui, contaminată cu Salmonella, retrasă din magazine. Era comercializată și de o firmă din Alba Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la raft a unui lot de carne congelată de pui, contaminată cu Salmonella.   Potrivit ANSVSA, este vorba despre sferturi posterioare de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare