Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Probleme în PDL Alba cu o zi înainte de alegeri? Ion Dumitrel se gândeşte încă dacă mai candidează sau nu în echipa lui Mircea Hava

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu o zi înainte de Convenţia PDL de sâmbătă rămâne incertă candidatura lui Ion Dumitrel pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte. Preşedinte al CJ Alba şi important lider al PDL, Dumitrel este indecis dacă să rămână sau nu în echipa de conducere a partidului alături de Mircea Hava. Potrivit unor surse apropiate partidului, preşedintele Consiliului Judeţean Alba ar fi fost decis să se retragă din cursă din solidaritate cu Gheorghe Rotar căruia Mircea Hava i-ar fi reproşat că nu a muncit suficient pentru partid din poziţia de prim-vicepreşedinte. Pe de altă parte, Rotar spune că a decis singur să se retragă, întrucât timpul nu îi permite să-şi ducă la îndeplinire toate îndatoririle de prim-vicepreşedinte.

Aceleaşi surse susţin că Ion Dumitrel nu ar dori să facă echipă cu Silviu Ponoran, primarul din Zlatna, preferat se pare de Hava pentru una dintre cele două funcţii de prim-vicepreşedinte în locul lui Gheorghe Rotar. Un semn al ascensiunii lui Ponoran în PDL Alba şi în preferinţele lui Mircea Hava a fost şi câştigarea de către fiul său cel mic, Tudor Ponoran, a şefiei TDL.

Democrat-liberalii nu au reuşit să ajungă la o concluzie nici în urma întâlnirii pe care au avut-o miercuri după-amiază, de vreme ce Ion Dumitrel a spus azi dimineaţă că nu a luat nicio hotărâre. Cel mai probabil hotărârea lui depinde de hotărârea lui Mircea Hava de a-l şterge sau nu pe Ponoran de pe lista cu candidaţi, din dreptul funcţiei de prim-vicepreşedinte. Oricum, Silviu Ponoran s-a înscris şi pentru o funcţie de vicepreşedinte, în caz că se schimbă planurile.

Lista provizorie cu candidaţii înscrişi la alegerile PDL de sămbătă este următoarea: *Mircea Hava – pentru preşedinte; *Silviu Ponoran şi Marius Ceteraş pentru cele 2 funcţii de prim-vicepreşedinte; *Marius Haţegan – pentru funcţia de secretar general; *Nicolae Albu şi Raul Tudoraşcu – pentru cele 2 funcţii de secretar general adjunct.

În total există 15 funcţii de vicepreşedinte, dintre care 8 aleşi şi 7 de drept, potrivit statutului PDL. Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinţi aleşi s-au înscris următorii: *Ştefan Bardan – Departamentul pentru politici în sănătate; *Silviu Ponoran, Silviu Vinţeler şi Simion Marcel – Departamentul pentru politici privind administraţia publică, justiţia, siguranţa naţională, ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului; *Gheorghe Rotar – Departamentul pentru strategii şi relaţii politice; *Oana Badea – Departamentul pentru politici în educaţie, cercetare, cultură, culte; *Dorin Nistor – Departamentul pentru politici economice, mediul de afaceri şi fonduri europene; *Mihai Morar şi Ioan Bogăţan – Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu de afaceri şi dezvoltare rurală; *George Şinca – Departamentul imagine, comunicare, relaţii cu mass-media; *Adrian Bendea – Departamentul pentru politici sociale, relaţia cu sindicatele, ONG-urile şi grupurile de cetăţeni.

Celelalte 7 posturi de vicepreşedinte de drept, ar trebui să revină, prin statut, următorilor: *Alexandru Pereş – senator; *Ion Dumitrel – preşedinte al CJ Alba; *Sorin Bumb – preşedinte al Colegiului Aiud – Ocna Mureş al PDL; *Alin Cucui – preşedinte al Colegiului Blaj al PDL – Sebeş; *Ioan Fulea – preşedinte al Colegiul Alba Iulia al PDL; *Radu Roşian – preşedinte al Colegiului Cugir – Zlatna al PDL şi probabil Corneliu Olar (dacă va fi ales preşedinte al Colegiului Munţii Apuseni al PDL, alegerile fiind în desfăşurare)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea