Rămâi conectat

Actualitate

Probe noi la Evaluarea Națională! Ce modificări îi așteaptă pe elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educatiei a anunțat că Evaluarea Națională se modifică! Mai exact, aceasta va fi susținută și la o limbă străină, informatică și științe de către elevii care au terminat acum clasa a V-a.

Elevii care acum au terminat clasa a V-a vor susține la sfârșitul gimnaziului Evaluarea Națională și la o limbă străină, la informatică, la competențe civice și sociale și la științe, așa cum prevede legea din 2011, conform hotnews.ro.
„În baza prevederilor art. 361 alin. (3) lit. b din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, Evaluarea Nationala organizata la finalul clasei a VIII-a se va desfasura in conformitate cu prevederile art. 74  alin. 5 din Legea nr. 1/2011, mentionata mai sus, incepand cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018”.
In ceea ce priveste portofoliul educational, definit de Legea Educatiei ca „elementul central al evaluarii invatarii” si drept „cartea de identitate educationala a elevului”, Ministerul Educatiei a spus urmatoarele:
„Portofoliul educational al elevului va deveni operational, prin luarea in considerare la admiterea in invatamantul liceal sau in invatamantul profesional, incepand cu anul scolar 2021 – 2022, mai exact cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018.
In acest scop, la nivelul MEN [Ministerul Educatiei Nationale – n.red.] s-a constituit un grup de lucru care va elabora, pana la sfarsitul anului scolar 2018-2019, un model de portofoliu educational de care sa beneficieze toti elevii care fac parte din sistemul de invatamant romanesc”.
Sursa: portalinvatamant.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea