Probe noi la Evaluarea Națională! Ce modificări îi așteaptă pe elevi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ministerul Educatiei a anunțat că Evaluarea Națională se modifică! Mai exact, aceasta va fi susținută și la o limbă străină, informatică și științe de către elevii care au terminat acum clasa a V-a.

Elevii care acum au terminat clasa a V-a vor susține la sfârșitul gimnaziului Evaluarea Națională și la o limbă străină, la informatică, la competențe civice și sociale și la științe, așa cum prevede legea din 2011, conform hotnews.ro.
„În baza prevederilor art. 361 alin. (3) lit. b din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, Evaluarea Nationala organizata la finalul clasei a VIII-a se va desfasura in conformitate cu prevederile art. 74  alin. 5 din Legea nr. 1/2011, mentionata mai sus, incepand cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018”.
In ceea ce priveste portofoliul educational, definit de Legea Educatiei ca „elementul central al evaluarii invatarii” si drept „cartea de identitate educationala a elevului”, Ministerul Educatiei a spus urmatoarele:
„Portofoliul educational al elevului va deveni operational, prin luarea in considerare la admiterea in invatamantul liceal sau in invatamantul profesional, incepand cu anul scolar 2021 – 2022, mai exact cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 – 2018.
In acest scop, la nivelul MEN [Ministerul Educatiei Nationale – n.red.] s-a constituit un grup de lucru care va elabora, pana la sfarsitul anului scolar 2018-2019, un model de portofoliu educational de care sa beneficieze toti elevii care fac parte din sistemul de invatamant romanesc”.
Sursa: portalinvatamant.ro

USR - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419