Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prin ”Alba Street Art Project”, o fostă terasă de vară de lângă Poarta I a Cetății va fi transformată într-un spațiu de manifestare artistică urbană

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

spatiu graffiti artAlbaiulienii pasionați de graffiti-art vor avea un loc special în care ”să se desfășoare”, fără teamă de amenzi. Ba mai mult, administrația locală dorește crearea unei ”mase critice” de artiști în scopul unor viitoare intervenții de acest gen, în municipiu.

În ședința Consiliului Local Alba Iulia, din această săptămână, va fi supus spre aprobare Planul Urbanistic de Detaliu pentru amenajarea, cu caracter temporar, a unui spațiu interactiv și multifuncțional de manifestare artistică urbană.

Locația este o fostă terasă de vară, aflată în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina, lăsată în paragină de ani de zile. Aici se dorește crearea unui spațiu cultural-artistic, inovator și inedit – Alba Graffiti Zone – pentru promovarea artei urbane și a manifestărilor artistice contemporane.

Astfel, prin ”Alba Street Art Project”, administrația locală are ca obiectiv educarea și formarea continuă a publicului larg prin artă; stimularea creativității tinerilor artiști stradali; sporirea atractivității turistice a municipiului.

Dacă PUD-ul va fi aprobat de aleșii locali, spațiul respectiv va găzdui manifestări artistice contemporane (graffiti art, pictură murală, proiecții) cu o investiție minimă, fiind necesare doar lucrări de salubrizare, reparații acces, întregire a elementelor destructurate ale fortificației, aplicarea unui paviment din dale ecologice (fibro lemn) și instalarea unor module din lemn pentru panouri de expunere și creație grafică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea