Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primele dosare penale pentru distrugere prin incendiere. Cei vizaţi sunt 2 sexagenare şi un octogenar

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma numeroaselor incendii ce au avut loc în acest weekend şi care au pus pe jar pompierii, poliţiştii şi autorităţile din judeţul Alba, provocând două victime omeneşti şi numeroase pagube materiale, oameni legii au început cercetarea penală a mai multor persoane, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din cuplă. Cei vizaţi de poliţişti sunt două femei de 63, respectiv 66 de ani, un bărbat de aproape 90 de ani şi doi minori în vârstă de 13 ani.

Cazul lui B.I, în vârstă de  87 de ani, din satul Valea Goblii, comuna Vinţu de Jos este cu atât mai interesant cu cât acesta, la venerabila sa vârstă era aproape să-şi piardă viaţa în încercarea sa de a stinge incendiul pe care tot el l-a generat. Sâmbătă, 17 martie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală  nr. 2 Vinţu de Jos au stabilit faptul că în aceeaşi zi, în jurul amiezii, octogenarul a dat foc resturilor vegetale din grădina sa pe care l-a lăsat nesupravegheat, incendiul extinzându-se la fânaţul si liziera din apropiere, fiind afectată o suprafaţă de cca. 1,5 ha. O echipa formată din reprezentanţii Primăriei Vinţu de Jos cu grupul de pompieri voluntari, precum şi pompieri din cadrul ISU Sebeş au localizat şi stins incendiul. În lupta cu flăcările B.I. a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul braţelor superioare şi la nivelul feţei, fiind transportat la Spitalul municipal din Sebeş pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 Un alt caz este cel al lui S.L., o femeie în vârstă de 63 de ani, din Vinţu de Jos, care sâmbătă, în timp ce efectua lucrări de curăţire a unui teren, a aprins resturile adunate lângă gardul vecinei sale, provocând un incendiu ce apoi s-a extins la şoprul de lemne. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj din cadrul detaşamentului de Pompieri Sebeş care a reuşit să localizeze şi să stingă incendiul  care a distrus un şopru din lemn, în valoare de 1.500 de lei.

 O întâmplare similară a avut loc vineri în jurul orelor 15.30, la periferia localităţii Hăpria unde doi minori, ambii de 13 ani, din comuna Ciugud, care s-au jucat cu chibriturile au provocat un incendiu de vegetaţie uscată, care s-a extins pe o suprafaţă de cca. 10 hectare de păşune precum şi la o suprafaţă de 2 hectare de pădure de pin. Sâmbătă, poliţiştii din Vinţu de Jos i-au identificat pe cei doi copii ca fiind principalii suspecţi de comiterea faptei, respectiv a infracţiunii de distrugere prin incendiere.

 Cea de a patra situaţie, ce face acum obiectul unui dosar penal este cea a lui R.S.E., o femeie în vârstă de 66 de ani, din comuna Lupşa, care sâmbătă în jurul orei 14.00 a dat foc pajiştei de pe terenul său, cu scopul de a-l curăţa. Focul a scăpat însă de sub control şi s-a extins şi la terenurile învecinate,  fiind afectată o suprafaţă de 1,5 ha de fânaţ şi două clăi de fân, în valoare de circa 500 de lei. Agenţii de poliţie din Baia de Arieş au reuşit să mobilizeze un număr de 10 persoane, care în doar două ore au reuşit să stingă în totalitate incendiul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea