Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum Zlatna

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria orașului Zlatna va scoate la licitație activitatea de exploatare și ecologizare a haldei de steril a fostei uzine Ampelum Zlatna, acum în proprietatea UAT-ului. Conform estimărilor specialiștilor din primărie, aici ar fi acum cam 10.000 de tone de steril care conține, printre altele, aur. Câștigătorul licitației va semna un contract cadru de asociere în participaţiune cu Primăria Zlatna, pentru un an de zile.

Pe terenul în suprafaţă totală de 9.976 mp, înscris în CF nr. 73110 şi CF nr. 73105, proprietar tabular domeniul privat al oraşului Zlatna, este prezumată existenţa unor deşeuri miniere care prezintă interes pentru extragere şi prelucrare.

Până în prezent s-au arătat interesați de concesionare sau închiriere Demenic Tudoriţa din Zlatna, Iancu Petrică Explor din comuna Buceş, localitatea Stănija, Hunedoara, S.C. ELF STAGE S.R.L. Bucureşti și S.C. ROCA MINERAL S.R.L. Agapia, sat Săcălăuşeşti, județ Neamţ.

Întrucât există mai mulţi investitori care au manifestat interes, se impune asigurarea unui grad maxim de transparenţă pentru procedura de selectare a investitorului care oferă cea mai ridicată cotă de repartizare a profitului către bugetul local al oraşului Zlatna, dar şi o mai bună ecologizare a zonei, în consecință, se va organiza o licitație, explică Silviu Ponoran, primarul orașului.

Consiliul Local Zlatna urmăreşte atragerea de venituri la bugetul local, dar şi ecologizarea platformei fostei Zlatmin Zlatna SA – societate în lichidare. Zlatmin Zlatna avea în iunie 2018 obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de 84.203.130 de lei, din care contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat de 61.728.602 lei, contribuţii asigurări de sănătate de 15.184.455 de lei şi contribuţii asigurări de şomaj de 7.290.073 de lei.

Consilierii locali au aprobat deja versiunea unui contract cadru de asociere în participaţiune. Contractul de asociere în participaţiune va fi atribuit numai prin licitaţie publică, ofertantului care oferă cea mai mare cotă de repartizare a profitului şi cel mai ridicat grad de ecologizare al terenului.

Cota de repartizare a profitului se va stabili în urma analizării ofertelor depuse de către persoanele interesate, fiind declarat câştigător ofertantul care oferă cel mai ridicat procent de repartizare al profitului concomitent cu un grad ridicat de ecologizare a platformei. Asociatul va furniza oraşului Zlatna, prin Serviciul Financiar Contabil, toate datele necesare în vederea stabilirii cu celeritate a sumelor datorate. Suma virată efectiv cu titlul de cota de repartizare a profitului nu poate fi mai mică decât contravaloarea a 20.000 de euro, calculaţi la cursul de referinţă al zilei în care se realizează tranzacţia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea