Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria pune la bătaie până la 45.000 de lei pentru organizarea competiției Alba Iulia City Race

Publicat

în

Primăria și-a anunțat intenția de a achiziționa serviciile de organizare a evenimentului sportiv Alba Iulia City Race, alocând în acest scop o sumă de până la 45.000 de lei. Competiția se va desfășura în perioada 21-23 septembrie 2018.

Este vorba despre un eveniment atletic de anvergură internaţională, cuprinzând trei curse cu start fn bloc ce combină alergarea pe şosea cu alergarea în teren variat. Participanţii se vor putea înscrie la unul dintre cele 4 concursuri, respectiv Semimaraton 21 km, Cros 10 km, Crosul Cetăţii-cursa populară şi Kids Race.

”Competiţia va fi concepută pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni în Alba lulia pe de o parte, cât şi pentru a atrage un număr cât mai mare de practicanţi ai sportului în aer liber şi pentru stabilirea unei cooperări între atleţi, autorităţi publice locale, media, sponsori în vederea promovării unui stil de viaţă sănătos, pe de altă parte. Cursa se va adresa în principal sportivilor din România, indiferent de vârstă, urmând ca apoi să se încerce înscrierea în circuitul competiţiilor cu participare internaţională. Având în vedere că la ediţiile anterioare ale competiţiei au fost atrase Ia start, în medie, peste 550 persoane la Semimaraton+Cros şi 150 copii, în ediţia 2018 se doreşte prezenţa a minim 1.000 persoane la Semimaraton+Cros+Crosul Cetătii+Kids Race”, se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Electrica Furnizare Discount

Categoriile de concurs şi premiile:

Semimaraton:
– Masculin şi Feminin: sub 22 ani, 22-35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani
– Locurile 1-3 la fiecare categorie de vârstă
– Locurile 1-7 în clasamentul general – OPEN

Cros:
– Masculin şi Feminin: sub 22 ani, 22-35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani
– Locurile 1-5 în clasamentul general feminin şi masculin – OPEN

Alba Iulia Kids Race:
– Masculin şi Feminin: sub 10 ani şi 10-14 ani.

Premii speciale:
– King şi Queen Mamut – pentru cei care ajung primii pe Vf. Mamut
– Premiu pentru cel mai bine clasat sportiv/ă din judeţul Alba în probele de semimaraton şi cros.

Invitația de participare la procedura de atribuire a contractului de achiziţie a serviciilor de organizare de evenimente sportive în cadrul Alba Iulia City Race, 21-23.09.2018, Cetatea Alba Carolina + traseu Vf. Mamut, Alba Iulia, judeţ Alba, a fost lansată de municipalitate. Ofertanţii interesaţi de procedura de achiziţie trebuie să-și depună ofertele în plic închis, la Registratura Primăriei, până la data de 27 apriie, ora 12.00.

FOTO: arhiva

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare