Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primăria Ocna Mureș pune la bătaie 73.000 de euro pentru amenajarea parcului din oraș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parcAdministrația locală va atribui, prin procedură de achiziție directă, un contract cu o valoare estimată de 325.110 de lei, respectiv 73.083 de euro (fără TVA), pentru  „Lucrări de modernizare a Parcului oraşului Ocna Mureş – lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi”. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Prin executarea lucrării se va moderniza parcul oraşului prin lucrări de gazonare, plantare de gard viu, sădire de arbori și arbuşti, asfaltare și bordurare a aleilor existente, dotări cu mobilier urban, realizarea unei pergola, reamenajarea zonei de fitness”, precizează arhitectul șef Nicolae Sanislav.

Acesta va fi președintele comisiei de evaluare a ofertelor care mai are în componență încă patru funcționari din Primăria Ocna Mureș: ec Potinteu Vasile; jr. Pandor Nicuşor; ing. Biriş Sorina; ec. Morar Viorel.

În momentul de faţă parcul oraşului este într-o stare jalnică: nu mai sunt bănci, aleile au fost betonate, dar betonul s-a fisurat sau s-a spart, prezentând denivelări, spaţiile verzi au zone fără iarbă, parcul nu este împrejmuit şi intră animale la păscut, amenajările de joacă pentru copii au fost distruse, nu sunt spaţii de relaxare pentru adulţi, nu sunt grupuri sanitare, nu sunt scurgeri pentru apele pluviale. Se vor executa următoarele modernizări: se va realiza împrejmuirea parcului, se vor bordura şi asfalta aleile pietonale, se vor reabilita spaţiile de joacă pentru copii şi amplasa noi dotări, se vor amplasa dotări pentru relaxarea adulţilor, se va realiza o zonă publică cu acces gratuit la internet, se vor realiza grupuri sanitare, se va rezolva scurgerea apelor pluviale”, explică ing. Sanislav.

Criteriile pentru atribuirea contractului sunt: plata, la zi a obligaţiilor către bugetul de stat și bugetul local și prezentarea unor certificări cu lucrări similare, din care să reiese: beneficiarii, valoarea, perioada și locul execuţiei lucrărilor precum și dacă lucrările au fost executate în conformitate cu normele profesionale din domeniu și dacă au fost duse la bun sfârșit.

Potrivit șefului Biroului Achiziții Publice, ec. Vasile Potineu, lucrările se vor executa etapizat, în funcţie de alocările bugetare comunicate de Serviciul Buget – Contabilitate din subordinea Primăriei Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea