Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Cugir cumpără autobuze hibrid și sistem de e-ticketing pentru un transport public atractiv și eficient: Investiție de peste 10 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Cugir cumpără autobuze hibrid și sistem de e-ticketing pentru un transport public atractiv și eficient: Investiție de peste 10 milioane de lei

Primăria Cugir a lansat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de mijloace de transport în comun și a sistemului de e-ticketing în cadrul poiectului „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 10.250.676,59 de lei, fără TVA.

Prin acest proiect, se urmărește să se asigure accesibilizarea unor zone cu potețial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților și reducerea costurilor de operare a autovehiculelor.

Electrica Furnizare Discount

Investiția cuprinde modernizarea infrastructurii traseelor mijoacelor de transport în comun, care au o lungime totală de 14.182 m, inclusiv a infrastructurii destinate traficului cicliștilor și a pietonilor, achiziția de mijloace de transport public modeme, introducerea de sisteme modeme de management al traficului, incluzând un sistem de monitorizare video și e-ticketing.

Principalele beneficii anticipate sunt:

  • Realizarea unui sistem alternativ de transport individual, orientat către călător și nevoia acestuia de mobilitate, care contribuie astfel la eficiența deplasării în zonele congestionate și reducerea emisiilor poluante;
  • Creșterea numărului de pietoni cu cel puțîn 5% la nivelul primului an de după finalizarea implementării proiectului;
  • Creșterea numărului de pasageri transport public cu cel puțîn 5% la nivelul primului an de după finalizarea implementării proiectului;
  • Reducerea traficului de autoturisme personale cu cel puțîn 3% la nivelul primului an de după finalizarea implementării proiectului;
  • Reducerea cantității de emisii gazelor cu efect de seră cu cel puțîn 3% la nivelul primului an de după finalizarea implementării proiectului;
  • Integrarea sistemului de ticketing cu cel al transportului public.
Produs Cantitate Unitate de măsură
Autobuz cu propulsie hybrid 6 BUC
Automate eliberare carduri- acces pietonal 3 BUC
Automate eliberare cârduri in interiorul autobuzelor 6 BUC
Validatoare 18 BUC
Computer de bord + echipament comunicații GSM si tablou 6 BUC
Terminale pentru realizarea controlui 3 BUC
Locație eliberare cârduri 1 BUC
Centru de date si operare, cu operator uman 1 BUC
Licența platforma software sistem e-Ticketing 1 BUC

Toate măsurile propuse au în final scopul de a scădea numărul de autovehicule utilizate pentru deplasările zilnice prin creșterea gradului de utilizare a mijlocelor alternative de deplasare și implicit scăderea gradului de poluare (cu noxe, dar și fonică) datorat utilizării mijloacelor de transport motorizat. Implementarea acestor măsuri va avea că efect reducerea emisiilor de echivalent CO2 la nivelul zonei proiectului.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Testele de salivă în școli: În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți VÂND kiturile pe internet

Publicat

în

Testele de salivă în școli: În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți VÂND kiturile pe internet

La aproape trei luni ce când a început noul an şcolar, elevii vor fi, în sfârşit, testaţi. Procedura nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea părinților. Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă.

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Electrica Furnizare Discount

Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales să nu o facă. Pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

„Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat la Digi24 că, în opinia lui procedura nu va avea rezultatul scontat.

Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.

CITEȘTE ȘI: ASTĂZI: Copiii au început testarea înainte de ore, cu testele de salivă primite. Ce se întâmplă la un rezultat pozitiv

Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini.

Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta”, a spus el.

Folosirea testelor pentru salivă la școală are încă multe necunoscute, atât pentru părinți, cât și pentru elevi.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Publicat

în

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Primăria Orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Furnizare dotări in cadrul proiectului „Reparație capitală gradiniță și creșă Prichindel, orașul Cugir”. Valoarea totală estimată a contractului este de 43.557,70 lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de acoperire cu servicii educaţionale în oraşul Cugir. Scopul proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării grădiniţei şi creşei Prichindel.

Electrica Furnizare Discount

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format din familii tinere cu, copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani, care vor avea posibilitatea de a-şi încredinţa copilul unui mediu care să le ofere siguranţă şi educaţie.

În mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de condiţii educaţionale de o calitate ridicata pentru viitoarele generaţii de copii.

Odată cu realizarea măsurilor de reabilitare, modernizare si dotare a Grădiniţei şi Creşei Prichindel Cugir, instituţia de învăţământ va putea funcţiona conform normelor şi a legislaţiei în vigoare. Crearea unei zone de creşă ce poate funcţiona independent de grădiniţă va contribuie la diversificarea serviciilor educaţionale la nivel local, ceea ce va conduce la o creştere semnificativă a numărului de părinţi care se vor adresa unităţii şcolare. Instituţia de învăţământ va asigura un mediu ofertant cultural şi educativ propice pentru dezvoltarea armonioasă şi echilibrată a copiilor de la vârste fragede.

Achiziţia pentru furnizarea dotărilor pentru obiectivul de investiţii „Reparaţie capitala Grădiniţă si Cresa Prichindel, oraşul Cugir” este parte integranta din proiectul finanţai prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala.

Produse solicitate:
LOT 1 Dotări mobilier pentru grădiniță și creșă U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Dulap depozitare lucruri personale buc 10 60
2 Dulap cu geam pentru medicamente buc 1 60
3 Pat alb cu grilaj și saltea buc 2 60
4 Pat cu saltea pentru cabinet medical buc 1 60
LOT 2 Dotări electrocasnice U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Uscător rufe profesional buc 2 60
2 Stație de călcat profesională buc 2 60
3 Aspirator profesional buc 7 60
4 Masă de călcat profesională buc 2 60
5 Mașină de spălat haine profesională buc 2 60

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Autorităţile au anunţat datele parțiale privind infectările şi decesele din ultimele 24 de ore, cauzate de COVID-19.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 54 de decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare