Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Blaj a cumpărat servicii de supraveghere a lucrărilor la Heliport și Sala Polivalentă: Ce valoare au contractele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Blaj a cumpărat servicii de supraveghere a lucrărilor la Heliport și Sala Polivalentă: Ce valoare au contractele

Primăria municipiului Blaj a achiziționat prin cumpărare directă servicii de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru heliport și pentru Sala Polivalentă de Sport.

Contractul atribuit marți, 11 ianuarie, va fi valabil pe toată durata execuției lucrării.

Ambele contracte, în valoare de 12.150 de lei pentru heliport și de 38.000 de lei pentru Sala Polivalentă, au ajuns la firma SC Dico Pintea SRL din municipiul Alba Iulia.

Heliport

În scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației, în condițiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu a celorlalte state ale Uniunii Europene, a redresării și dezvoltării asistenței medicale, inclusiv a sistemului de urgență prespitalicesc, Primăria Municipiului Blaj dorește să amenajeze un heliport de suprafață, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD și în situații de urgență, pentru un trafic aerian pe timp de zi și pe timp de noapte, după reguli de zbor la vedere (VFR).

Prin amenajarea unui heliport destinat celui mai mare elicopter aflat în exploatare în România, elicopterul MI – 17 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., vor putea ateriza toate elicopterele din această clasă s-au mai mici, atât de stat cât și private, permițând executarea unor misiuni în folosul comunității și al regiuni

Sala Polivalentă

Necesitatea construirii unei săli polivalente moderne la Blaj, care va deservi întreg județul Albă, a apărut că urmare a rezultatelor excepționale realizate de CSM Volei Albă Blaj (de cinci ori campioană națională, de trei ori câștigătoare a Cupei României, finalistă a Ligii Campionilor, a Cupei CEV și a Cupei Challenge), dar și a lipsei de interes pentru construirea unei săli de acest nivel în Albă Iulia.

Sala Polivalentă din Blaj va avea 2.000 de locuri, capacitatea ei va crește în funcție de evenimentele organizate și va putea găzdui competiții internaționale pentru toate sporturile de sală. De asemenea, în nouă sală polivalentă din Blaj vor fi organizate și alte evenimente culturale, precum concerte sau târguri.

După finalizarea Sălii Polivalente, aici va funcționa Centrul Judeţean de Excelenţă Sportivă Blaj și va fi construit, în vecinătatea acesteia, prin intermediul CNI, un hotel pentru sportivi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea