Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia vrea reabilitarea şi modernizarea Centrului de Zi pentru Vârstnici cu fonduri europene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Una dintre primele clădiri cu destinație socială spre care Primăria Alba Iulia și-a îndreptat atenția este Centrul de Zi pentru Vârstnici, fostul azil de bătrâni, o clădire la rândul ei bătrână, situată pe strada Libertății nr. 21.

În forma sa actuală, Centrul de Zi pentru Vârstnici a luat ființă în februarie 2004, când și clădirea a suferit unele lucrări de reabilitare, în baza unui contract finanțat cu fonduri PHARE (fonduri europene de pre-aderare) în cadrul unui parteneriat între Consiliul Local Alba Iulia, Fundația PAEM Alba Iulia, Organizația CARITAS Alba Iulia și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Dincolo de lucrările curente de reparații și întreținere, imobilul a mai trecut printr-o mare îmbunătățire, finanțată tot cu fonduri europene, în anul 2011, când s-au schimbat 290 mp de acoperiș, operațiune necesară pentru instalarea de panouri fotovoltaice, centrul fiind una dintre cele patru clădiri aflate în administrarea Primăriei Alba Iulia care au fost dotate cu instalații fotovoltaice pentru scăderea și eficientizarea consumului de energie electrică și pentru îmbunătățirea confortului.

Acum administrația albaiuliană dorește să extindă, reabiliteze și modernizeze infrastructura Centrului de Zi pentru Vârstnici în ideea de a crește confortul, de a elimina unele neajunsuri tehnice, dar și de a oferi noi servicii beneficiarilor centrului. Și pentru că intervențiile majore asupra clădirii s-au făcut de fiecare dată cu finanțare europeană, Primăria Alba Iulia nu vrea să rupă tradiția și a propus proiectul „Extindere, reabilitare și modernizare infrastructură Serviciul Social Centrul de Zi pentru Vârstnici” pentru finanțare europeană pe Axa 4 a Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul a fost declarat eligibil și se află în faza de precontractare.

Lucrările propuse sunt:

-Reabilitarea termică a pereților exteriori, planșeului și plăcii peste sol;

-Realizarea hidroizolațiilor verticale și orizontale pentru eliminarea igrasiei pereților;

-Refacerea trotuarelor existente degradate și realizarea unor trotuare noi acolo unde lipsesc;

-Înlocuirea tâmplăriei și pardoselilor degradate, refacerea completă a acoperișului existent care are infiltrații de apă;

-Se va elimina anexa existentă pentru realizarea extinderii propuse, se vor verifica și înlocui instalațiile necorespunzătoare;

-Se vor moderniza grupurile sanitare existente, instalațiile electrice și se vor reabilita toate finisajele etc.

Valoarea totală a investiției este de 2.646.305 de lei, TVA inclus.

După extindere, modernizare, reabilitare, serviciile oferite de Centrul de Zi pentru Vârstnici vor putea fi accesate de un număr mai mare de beneficiari, dar se vor crea și condiții pentru furnizarea de servicii noi cum sunt cele de recuperare și reabilitare funcțională, kinetoterapie, terapii de reabilitare, psihoterapie, terapii specifice individuale sau de grup.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea